Draž fudbala u predgrađu Madrida i La Lige: Besplatno navijanje i lopta na balkonu

Stadion kapaciteta 14.700 mjesta na jugoistoku Madrida, ima tri tribine

2820 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropski prvak Real Madrid ostavio je u ponedjeljak bodove u madridskoj radničkoj četvrti Valjekas, a simbol poraza 3:2 bio je trenutak kada je Federiko Valverde "napucao" loptu u balkon obližnje zgrade.

Stadion kapaciteta 14.700 mjesta na jugoistoku Madrida, ima tri tribine.

Real Madrid je napadao na strani gdje se iza gola nalazi zid, a odmah iza njega tri stambene zgrade od crvenkaste opeke.

Urugvajski vezista prihvatio je loptu nabačenu iz kornera, šutirao s desne strane ivice kaznenog prostora. Lopta je poletjela visoko, preletjela zid, te upala na balkon petog ili šestog sprata.

“Gooool!”, prolomilo se tada malim stadionom.

Susjedi na balkonu, koji besplatno gledaju utakmice Rajo Valjekana, podigli su rukama loptu, vidjelo se na snimku.

“Zadrži je, zadrži je”, vikali su im navijači s tribina.

Ubrzo nakon toga na internetu se pojavio lažni oglas u kojem je pisalo:

“Fede Valverde je upravo poslao loptu na moj balkon. Malo je izdušena zbog snažnog udarca, ali se može koristiti. Cijena 200 eura".

Vjerovatno najmanji teren u La Ligi već je imao posebne noći.

“Loptom su znali da budu razbijeni prozori na toj zgradi”, kaže Rajov portparol Fernando Lopes.

Rajo Valjekano se pobjedom probio na osmo mjesto, sa samo tri boda zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu šampiona. Ove sezone je već remizirao kod Barselone i Atletiko Madrida i slavio na gostovanju Sevilji, što su takođe ekipe koje su se ove sezone takmičile u Ligi šampiona.

“Munja u Valjekasu”, pišu španske novine o novom iznenađenju koje je priredio klub čiji naziv na španskom jeziku znači munja.

Fudbaleri u bijelim dresovima s oslikanom crvenom munjom na grudima slavili su s navijačima u četvrti poznatoj po siromaštvu i skromnosti.

Aktuelni prvak Real Madrid porazom je ispustio vodeće mjesto u prvenstvu pa sada zaostaje dva boda za Barselonom.

“Razočarani smo, ali prvenstvo je jako dugo”, izjavio je Realov trener Karlo Anćeloti.

“Kvalitet ovoga puta nije bio dovoljan da izjednačimo. Nismo iskoristili prilike koje obično iskoristimo, imali smo problema s iznošenjem lopte naprijed, nismo bili dobri u individualni duelima…”.

Do sada je odigrana trećina utakmica prvenstva. Igra se još jedno kolo a klubovi zatim imaju pauzu zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Bonus video: