Ronaldo 2019. godine: Ako Mesi osvoji Zlatnu loptu napustiću fudbal

“Ako Mesi osvoji Zlatnu loptu ove godine, napustiću fudbal“, rekao je Ronaldo autoru 2019. godine, uoči dodjele najveće pojedinačne nagrade u fudbalu

12655 pregleda 9 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Petostruki osvajač Zlatne lopte, lovac na rekorde i rođeni pobjednik – to je Kristijano Ronaldo.

O jednom od najboljih fudbalera svih vremena pričaće se i dugo nakon što završi karijeru, a jednu stranu njegove ličnosti pokušao je da otkrije francuski novinar Tijeri Maršan, koji je od 2019. devet puta razgovarao sa Portugalcem lice u lice, kako bi napisao njegovu biografiju, koja će se od srijede naći u prodaji (272 strane, 19,90 eura na francuskom jeziku).

Mnogo toga je već poznato, ali neki detalji se prvi put otkrivaju.

“Ako Mesi osvoji Zlatnu loptu ove godine, napustiću fudbal“, rekao je Ronaldo autoru 2019. godine, uoči dodjele najveće pojedinačne nagrade u fudbalu.

“Ova rečenica je bila podjednako iznenađujuća koliko i nasilna. Instinktivno je htjela da bude prijetnja i iznosila je svu odbojnost koju je u sebi imao onaj koji bi neprikosnoveno i nedvosmisleno vladao kraljevstvom fudbala, da nije bilo onog drugog. Ova ogorčenost je prije svega značila da je pobjeda Argentinca za njega zaista nepodnošljiva. To bi stavilo tačku na nadu da će ga prestići na listi osvajača Zlatne lopte. Da će nadmašiti”, piše u biografiji.

Mesi je te godine osvojio Zlatnu loptu.

Takođe, iste godine je Ronaldo iskazao ljubav prema – Pari Sen Žermenu.

"'Pa, Kristijano, kada te vidimo u Parizu?'

Znao sam da Ronaldo voli prijestonicu. I da je ponekad putovao tamo slobodnim danima, inkognito. Iznad svega, bio sam siguran da je sanjao da ponovo bude pozvan tamo, da dobije šestu Zlatnu loptu. Njegov odgovor je zvučao kao obećanje, ali ne onakvo kako sam očekivao:

'Samo sa Portugalcima iz pariske regije klub bi mogao da napuni stadion. Mogu da se vidim na Parku prinčeva, pred pedeset hiljada Portugalaca. To bi bilo sjajno', rekao je.

To je bila ponuda usluge. Da je Naser Al-Kelaifi bio u prisutan te noći, trebalo bi mu samo parče papira da pruži da postane napadač PSŽ-a. Bilo je previše lako, gotovo nestvarno. Pet minuta mi se CR7 hvalio čarima pariskog kluba. Bio je to cijeli katalog. Pariz je bio bogat, Pariz je imao ambiciju, Pariz je imao Nejmara i Mbapea, dva igrača koje je obožavao. Pariz je bio svjedok njegovog krunisanja sa Portugalom 2016. Pariz bi ga razumio bolje od bilo koga, Pariz bi ga učinio da blista više od bilo koje njegove svjetlosti. U prostoriji restorana Taola, u Torinu, CR7 je naglas objavio svoje živo ljubavno pismo PSŽ-u”, piše u biografiji.

Bonus video: