Pasoš je autentičan, ali nešto je i lažno: Ekvador kažnjen, ali može u Katar

„Ekvadorski pasoš igrača Kastilja je autentičan, ali neke informacije u njoj su bile lažne“, naveo je CAS i time dobio osnovu za izrečenu kaznu

3555 pregleda 0 komentar(a)
Reprezentacija Ekvadora, Foto: Shutterstock
Reprezentacija Ekvadora, Foto: Shutterstock

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lozani odlučio je da Ekvador može da nastupi na Mundijalu u Kataru, donijevši končanu presudu u slučaju fudbalera Bajrona Kastilja.

Ranije je Čileanski fudbalski savez optužio Ekvador za prevaru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo navodeći da Kastiljo nije imao pravo nastupa jer nije bio ekvadorski državljanin. Čileanci su tvrdili da je rođen u Kolumbiji, te da on uopšte nije Ekvadorac Bajron Kastiljo, već Kolumbijac koji se zove isto.

FIFA je prvo presudila u korist Ekvadora, a djelimično je tako presudio i CAS, koji dopustio Ekvadoru nesmetano igranje na Svjetskom prvenstvu, ali je ipak kaznio nacionalni savez zbog „nekih lažnih informacija u službenoj dokumentaciji“.

Ekvador je tako kažnjen s 100.000 švacarskih franaka, ali i s tri boda minusa koje će imati na startu kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo.

„Ekvadorski pasoš igrača Kastilja je autentičan, ali neke informacije u njoj su bile lažne“, naveo je CAS i time dobio osnovu za izrečenu kaznu.

Kastiljo je igrao u osam kvalifikacioni utakmica za Ekvador, uključujući dvije utakmice protiv Čilea, a Ekvador će na Svjetskom prvenstvu biti u grupi A gdje će još igrati domaćin Katar, Holandija i Senegal.

Bonus video: