Budućnost može pod Goricom, ali bez navijača: Još dva meča pred praznim tribinama

U obrazloženju o suspenziji stadiona navedeno je da je odluka donijeta zbog “nesportskiog ponašanja organizovanih navijača 'Varvara', koji su za vrijeme utakmice ubacivali pirotehnička sredstva i vrijeđali predsjednika i rukovodstvo FSCG”
0 komentar(a)
Budućnost - Petrovac, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2017. 14:14h

Fudbaleri Budućnosti, ipak, će igrati na stadionu pod Goricom, ali bez prisustva navijača.

To je odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore.

Komsija je kaznu podgoričkom klubu izrekla “zbog slabe organizacije utakmice 7. kola”, protiv Petrovca, na kojoj su “navijači Budućnosti...palili i ubacivali pirotehnička sredstva”.

U odluci se, međutim, više ne pominje jedan od dva razloga zbog kojeg je Disciplinska komisija 19. septembra pokrenula postupak i suspendovala stadion pod Goricom, zbog čega je Budućnost u prošlom kolu bila domaćin Komu na neutralnom terenu u Danilovgradu.

U obrazloženju o suspenziji stadiona navedeno je da je odluka donijeta zbog “nesportskiog ponašanja organizovanih navijača 'Varvara', koji su za vrijeme utakmice ubacivali pirotehnička sredstva i vrijeđali predsjednika i rukovodstvo FSCG”.

U obrazloženju današnje odluke je, dakle, izostavljen dio o vrijeđanju predsjednika i rukovodstva FSCG.

Budućnost je protiv Petrovca prvi put imala podršku navijača, jer je tada istekla kazna od šest mečeva igranja na praznom stadionu.

Svih šest utakmica “plavi” su riješili u svoju korist.

Budućnost će bez navijača igrati protiv Zete u 11. i Grblja 13. kolu.

Bonus video: