Dušan Vuković: Odavno nijesam odigrao bolji meč, možemo do titule

Sutjeska u nedjelju nakon preokreta savladala Dečić u gostima (2:1), a preokret na Starom aerodromu najavio je mladi Dušan Vuković

3151 pregleda 1 komentar(a)
Dušan Vuković, Foto: FSCG
Dušan Vuković, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske su prethodnih sezona imali poteškoća na gostovanju Dečiću. Niz bez pobjede u Tuzima trajao je od 9. novembra 2013, pa sve do marta ove godine, kada su Nikšićani na putu do titule slavili 2:0 i prekinuli crni niz. A nakon toga je sve bilo lakše, pa tako i prvo ovosezonsko gostovanje jednom od rivala za titulu. Sutjeska je u nedjelju, na stadionu OFK Titograda, slavila nakon preokreta (2:1) i vratila se na pobjednički kolosijek nakon poraza od Budućnosti u crnogorskom derbiju.

Kreator pobjede i preokreta nikšićkog tima bio je mladi Dušan Vuković. U 28. minutu pri vođstvu Dečića 20-godišnji fudbaler je ispratio jednu loptu Marka Matanovića, oslobodio se defanzivaca Dečića i postigao gol za izjednačenje.

”Zasluženo smo slavili u derbiju protiv Dečića. Zadovoljan sam kako sam odigrao utakmicu, postigao sam i taj gol. Mislim da odavno bolji meč nisam odigrao”, sumira utiske za “Vijesti” Vuković.

Vuković je jedan od bonus igrača aktuelnog šampiona. Ima 20 godina, a gol protiv Dečića mu je treći u Meridianbet 1. CFL ove sezone. Bio je strijelac protiv Jezera i Arsenala. Na svih 15 mečeva u CFL je bio u startnoj postavi.

”Zadovoljan sam svojom igrom i načinom igre i pristupom, s obzirom na to da sam do ove sezone ulazio u igru.”

Sutjeska je druga na tabeli sa bodom manje od Budućnosti. Nikšićani u narednom kolu (subota, 15 h) na domaćem terenu igraju sa Rudarom sa kojim su remizirali (0:0) u prvom dijelu šampionata, ali ga i eliminisali u četvrtfinalu Kupa (2:0).

”Ako budemo svoji i ako budemo igrali kao protiv njih u Kupu, kao i protiv Dečića, onda nećemo imati problema. Očekujem da pobijedimo i upišemo nova tri boda pred našim navijačima.”

Liga odavno nije bila neizvjesnija. Ekipe se smjenjuju na vrhu, a Vuković vjeruje da Sutjeska može odbraniti titulu.

”Nadam se da će Sutjeska odbraniti titulu. Liga je neizvjesna, svako svakog može da pobijedi i zakine za bodove. Ipak, vjerujem da ekipa u nastavku sezone može dobrim igrama osvojiti prvo mjesto i odbraniti titulu”, uvjeren je Vuković.

Bonus video: