JOVETIĆ PROTIV ERIKSENA: Sudar titana pod Goricom

U kakvoj su formi crnogorski i danski reprezentativci pred presudnu utakmicu u borbi za plasman na Mundijal, 5. oktobra u Podgorici
88 pregleda 15 komentar(a)
Stevan Jovetić fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Reuters
Stevan Jovetić fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2017. 12:07h

Crna Gora 5. oktobra protiv Danske igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nakon svakog vikenda do početka meča, provjeravamo formu naših i danskih fudbalera u klubovima

CRNA GORA

GOLMANI

Danijel Petković (Lorijen): Nije primio gol na meču sa Nansijem - završilo je 0:0. Samo pet puta vadio loptu iz mreže u dosadašnjih devet kola francuske Lige 2.

Milan Mijatović (Budućnost): Nesavladan i bez previše posla na meču sa Komom u Danilovgradu (1:0).

Mladen Božović (Larisa): Branio za Larisu u porazu na gostovanju Panioniosu, ubjedljivih 4:1. Larisa je od ovog kola posljednja na tabeli Superlige Grčke.

ODBRANA

Adam Marušić (Lacio): Savršena partija protiv Verone na „Bentegodiju” - izborio penal, asistirao i postigao prvi gol u dresu Lacija u pobjedi 3:0.

Stefan Savić (Atletiko): Bez greške - odigrao je prvi meč na novom Atletikovom stadionu, na „Vanda Metropolitanu”, gdje Sevilja nije imala šanse (2:0).

Žarko Tomašević (Ostende): Igrao 90 minuta na gostovanju Genku - dobar remi za Ostende (1:1), ali mali bodovni pomak, jer je ekipa sa obale i dalje posljednja na tabeli belgijskoj A diviziji.

Marko Simić (Pahtakor): Postigao je jedini gol za Pahtakor u prvenstvu Uzbekistana, u pobjedi nad liderom Lokomotivom u gostima (1:0).

Filip Stojković (Crvena zvezda): Standardan i siguran u trijumfu nad Vojvodinom (2:0).

Nemanja Mijušković (Taraz): Igrao 90 minuta u očekivanom porazu na gostovanju Astani, protiv najboljeg kazahstanskog tima (2:0).

Emrah Klimenta (Sakramento): Postigao gol za Sakramento u domaćem porazu od Oklahome enerdži (1:3).

Elsad Zverotić (Sion): Pobjeda na gostovanju Luganu - 2:1. Igrao cijeli meč kao desni bek, dobio žuti karton.

SREDINA

Nikola Vukčević (Braga): Igrao do 78. minuta u pobjedi nad Tondelom u gostima, 2:1.

Mirko Ivanić (BATE Borisov): Drži najbolji bjeloruski klub u trci za titulu - strijelac u pobjedim nad Slutskom (6:0). BATE je 3. na tabeli, ali ima samo dva boda manje od vodećeg Šahtjora.

Marko Janković (Partizan): Odmarao se protiv Rada, ušao tek u 85. minutu u trijumfu (4:2).

Marko Vešović (Rijeka): Ekipa sa Kvarnera nije iskoristila kiks Dinama u Puli - igrala je samo 1:1 protiv Slavena u Koprivnici. Vešović na desnom beku odigrao cijeli meč.

Vladimir Jovović (Jablonec): Ustalio se u Jablonecu, konačno ima pravu minutažu u klubu. Zamijenjen tri minuta prije kraja u gostujućem trijumfu nad Bohemijansom (1:0).

Damir Kojašević (Vojvodina): Igrao 90 minuta i promašio veliku šansu protiv Zvezde u Beogradu (2:0 za domaće).

Vukan Savićević (Slovan): Ušao 20 minuta prije kraja, ali nije spriječio poraz Slovana u Žilini (3:2).

Aleksandar Šćekić (Genčlerbirligi): Asistirao kod odlučujućeg kola Petra Škuletića protiv Istanbul Bašakšehira u 91. minutu (1:0).

Sead Hakšabanović (Vest Hem): Nakon debija za prvi tim, igrao i za mladu ekipu Vest Hema, u pobjedi 3:2 protiv Svindona.

NAPAD

Stevan Jovetić (Monako): Prvi gol u dresu Monaka u drugom meču koji je počeo u startnoj postavi - zastrašujuća forma kapitena crnogorske reprezentacije. Monako je u petak progutao Lil u gostima (4:0).

Fatos Bećiraj (Dinamo M): Nakon Zenita, Dinamo je zakinuo još jednog kandidata za titulu - 0:0 protiv CSKA. Bećiraj je igrao do 87. minuta.

Luka Đorđević (Arsenal Tula): Poraz 1:0 protiv Ufe u gostima, igrao je cijeli meč.

Stefan Mugoša (Šerif): Šerif gazi u Moldaviji, ali Mugoša ne dobija pravu minutažu - odgledao sa klupe trijumf nad Dačjom 6:3.

DANSKA

GOLMANI

Kasper Šmajhel (Lester): Primio tri gola od Liverpula na „King Paueru” - Lester je poražen sa 3:2 u jednom od derbija 6. kola Premijer lige.

Jonas Losl (Hadersfild): Sačuvao mrežu na gostovanju protiv neugodnog Barnlija (0:0).

Frederik Renou (Brondbi): Branio za Brondbi u gostujućem trijumfu nad Hobrom (2:1).

ODBRANA

Henrik Dalsgard (Brentford): Oporavio se od povrede (dobio udarac u glavu prije 14 dana), igrao cijeli meč u sjajnoj pobjedi na gostovanju Boltonu 3:0.

Simon Kjer (Sevilja): Nije bio ni na klupi u porazu Sevilje od Savićevog Atletika.

Andreas Bjeland (Brentford): Igrao svih 90 minuta u trijumfu u Boltonu, u engleskom Čempionšipu.

Jens Larsen (Udineze): Ofanzivni bek Udinezea postigao je počasni gol u 90. minutu u porazu Udinezea od Rome na „Olimpiku” (3:1).

Riza Durmisi (Betis): Betis je u sjajnoj formi, a Durmisi nezamjenjiv na desnom beku. Nakon velikog trijumfa protiv Reala u Madridu u srijedu, stigla je i ubjedljiva pobjeda nad Levanteom (4:0). Betis je peti na tabeli Primere.

Andreas Kristensen (Čelsi): Velika nada Čelsija i evropskog fudbala. Fantastično zamijenio Davida Luiza, odigrao cijeli meč u velikom trijumfu tima Antonija Kontea na gostovanju Stouku (4:0).

Janik Vestergard (Borusija Menhengladbah): Standarni štoper Menhengladbaha ovoga puta nije briljirao, kao ni saigrači - Borusija je primila šesticu u sudaru sa imenjakom iz Dortmunda (3:1).

Matijas Jorgensen (Hadersfild): Sigurnih 90 minuta u gostujućoj „nuli” protiv Barnlija.

SREDINA

Vilijam Kvist (Kopenhagen): Nije igrao proteklog vikenda. Kopenhagen je napunio mrežu Silkeborga (4:0).

Tomas Dilejni (Verder): Igrač koji je otkrovenje Bundeslige se zaustavio sa golovima, baš kao i njegov tim - Verder je igrao 0:0 sa Frajburgom i ostao pretposljednji na tabeli.

Kristijan Eriksen (Totenhem): Sjajne partije najboljeg danskog fudbalera. Postigao gol u londonskom derbiju protiv Vest Hema (pobjeda u gostima 3:2).

Lase Šene (Ajaks): Ajaks je u Amsterdamu izgubio 2:1 od Vitesea. Šene je ušao na poluvremenu, pomogao je samo da se ublaži poraz.

Majk Jensen (Rozenborg): Igrao cijeli meč u gostujućoj pobjedi 3:0 protiv Lilestrema.

Lukas Lerager (Bordo): Zamijenjen pola sata prije kraja protiv Gengama kod kuće (3:1).

Pjone Sisto (Selta): Gol i asistencija u pobjedi Selta 4:0 na gostovanju Eibaru.

NAPAD

Andreas Kornelijus (Atalanta): Igrao drugih 45 minuta protiv Fiorentine na „Frankiju” (1:1).

Jusuf Poulsen (Lajpcig): Ušao u finišu u trijumfu vicešampiona Njemačke protiv Ajntrahta (2:1).

Kasper Dolberg (Ajaks): Sa klupe ušao, igrao 60 minuta protiv Vitesea na „Amsterdam areni”, učestvovao u porazu.

Viktor Fišer (Majnc): Igrao posljednja tri minuta u trijumfu Majnca nad Hertom (1:0).

Niklas Bendtner (Rozenborg): Rozenborg hita ka tituli, Bendtner ka vrhu liste strijelaca u Norveškoj - postigao je dva gola protiv Lilestrema, ukupno 14 ove sezone.

Bonus video: