Ćavi debituje za Holandiju, Van Gal nagradio 39-godišnjeg golmana

Od novih imena, među 26 putnika za Katar našao se 19-godišnji vezista PSV-a Ćavi Simons koji još nema nijedan nastup u dresu A reprezentacije

5222 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Selektor holandske reprezentacije Luj van Gal objavio je popis 26 igrača koji će predstaljati ovu zemlju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a na njemu se našao povrijeđeni napadač Barselone Memfis Depaj, ali ne i golman Jasper Silesen.

Od novih imena, među 26 putnika za Katar našao se 19-godišnji vezista PSV-a Ćavi Simons koji još nema nijedan nastup u dresu A reprezentacije, ali je od ovogodišnjeg dolaska iz PSŽ-a u Ajndhoven impresionirao učinkom, postigavši osam pogodaka u 13 nastupa.

Jedino iznenađenje na popisu je izostanak 33-godišnjeg Silesena, a Van Gal je kao trećeg golmana povo 39-godišnjeg Remka Pasvera iz Ajaksa, koji je tek ove godine debitovao u A reprezentaciji na dvije utakmice u Ligi nacija.

Golmani: Džastin Bajlou (Fejnord), Andres Nopert (Herenven), Remko Pasver (Ajaks)

Defanzivci: Nejtan Ake (Mančester siti), Dejli Blind (Ajaks), Virdžil van Dajk (Liverpul), Denzel Damfris (Inter), Džeremi Frimpong (Leverkuzen), Matajs de Liht (Bajern), Tajrel Malasija (Mančester Junajted), Jurien Timber (Ajaks), Stefan de Fraj (Inter).

Vezisti: Stiven Berghujs (Ajaks), Frenki de Jong (Barselona), Dejvi Klasen (Ajaks), Ten Kopmajners (Atalanta), Marten de Ron (Atalanta), Ćavi Simons (PSV Ajndhoven), Kenet Tejlor (Ajaks)

Napadači: Stiven Bergvajn (Ajaks), Kodi Gakpo (PSV Ajndhoven), Vinsent Jansen (Antverpen), Luk de Jong (PSV Ajndhoven), Noa Lang (Klub Briž), Memfis Depaj (Barselona), Vut Veghorst (Bešiktaš).

Holandija će na Mundijalu igrati u grupi A sa Senegalom, Ekvadorom i Katarom.

Bonus video: