Seltik stopirao Crnogorca i sve Škote: Hakšabanović ide u Australiju, a ne u Podgoricu i Ljubljanu

Seltik je, naime, iskoristio pravo da ne dopusti igračima, koji ne idu na Svjetsko prvenstvo, da se jave u svoje reprezentacije u terminima koji nisu zvanični u FIFA kalendaru

8602 pregleda 2 komentar(a)
Sead Hakšabanović, Foto: Celticfc
Sead Hakšabanović, Foto: Celticfc

Sead Hakšabanović neće biti u sastavu crnogorske reprezentacije na prijateljskim mečevima sa Slovačkom i Slovenijom, jer nije dobio dozvolu Seltika da se priključi nacionalnom timu.

Umjesto u Podgorici i Ljubljani, gdje se igraju mečevi, 23-godišnji krilni napadač biće u Australiji, sa svojim klubom na turniru Sidnej kup.

Seltik je, naime, iskoristio pravo da ne dopusti igračima, koji ne idu na Svjetsko prvenstvo, da se jave u svoje reprezentacije u terminima koji nisu zvanični u FIFA kalendaru.

Istu odluku, Seltik i trener Endž Postekoglu donijeli su i kada je riječ o igračima iz Škotske, kojima, takođe, nije dozvoljeno da igraju za nacionalnu selekciju protiv Turske 16. novembra.

"Nema afere. Svako ko ne ide na Svjetsko prvenstvo ide sa nama u Australiju. Ovo nije zvanični međunarodni termin, FIFA je dozvolila klubovima da odluče kako žele i mi smo odlučili tako", rekao je trener Postekoglu.

Četiri igrača Seltika su u mundijalskom programu - Josip Juranović (Hrvatska), Aron Moj (Australija), Kameron Karter-Vikers (SAD) i Daizen Maeda (Japan).

Seltik će na Sidnej kupu, koji traje od 17. do 22. novembra, igrati sa domaćin Sidnejom, Sidnej Vonderersima i Evertonom.

Crna Gora 17. novembra dočekuje Slovačku, a tri dana kasnije gostuje Sloveniji.

U sastavu neće, najvjerovatnije, biti ni Stevana Jovetića, koji se još nije oporavio od povrede.

Bonus video: