Šokantne vijesti: Slavni iranski fudbaler osuđen na smrt?

Navodno, iranski parlament je izglasao ovakvu presudu za one koji su javno podržali proteste, koji su potresli zemlju nakon smrti Mahse Amini

17161 pregleda 15 komentar(a)
Ali Daei u dresu Bajerna, Foto: Printscreen YouTube
Ali Daei u dresu Bajerna, Foto: Printscreen YouTube

Šokantne, ali ipak nepotvrđene vijesti dolaze iz Irana - nekoliko azijskih medija javilo je da je legendarni fudbaler Ali Daei (53) osuđen na smrt sa još oko 15.000 ljudi.

Navodno, iranski parlament je izglasao ovakvu presudu za one koji su javno podržali proteste, koji su potresli zemlju nakon smrti Mahse Amini.

Daei je bio jedan od onih koji su pozvali vlasti da dozvole veća prava iranskim ženama i osudio policijsko naselje.

Daei je najbolji strijelac u istoriji iranske reprezentacije sa 109 golova i drugi najbolji strijelac svih vremena za nacionalne timove, iza Kristijana Ronalda.

Prošlog mjeseca mu je oduzet pasoš, a od tada nema nikakvih vijesti o njemu, kao i još jednoj velikoj iranskoj zvijezdi Aliju Karimiju, koji je poput Daeija, optužio režim za "policijsko nasilje", ali i za represiju nad demonstrantima prilikom protesta.

Nakon ovih zastrašujućih vijesti, oglasio se Bajern, klub u kome su igrali i Daei i Karimi.

"Veoma smo zabrinuti za naše bivše igrače. Voljeli bismo da znamo da su oni i njihove porodice dobro, zbog čega smo kontaktirali ambasadu Njemačke u Iranu. Pratimo situaciju", saopštio je klub iz Minhena.

Fudbalska selekcija Irana učestvovaće na Mundijalu u Kataru.

Bonus video: