Veliko srce njemačkog asa: Ridiger pomaže djeci Sijera Leonea

“Boli gledati u kakvim okolnostima odrastaju djeca Sijera Leonea“, objašnjava Ridiger

3403 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BigShoe
Foto: BigShoe

Antonio Ridiger, defanzivac Reala i Njemačke, napravio je gest o kome se priča - novac koji planira da zaradi na predstojećem Svjetskom prvenstvu donirao za operaciju jedanaestoro djece iz Sijera Leonea.

U saradnji sa njemačkom humanitarnom organizacijom BigShoe, kao Ridger je finansirao seriju izuzetno složenih i skupih tretmana za djecu koja pate od urođenih “klinastih stopala”.

Ovaj fizički nedostatak u velikoj mjeri utiče na živote dece, ne samo zbog očiglednih fizičkih, već i zbog toga što su ove smetnje visoko društveno stigmatizovane u Sijera Leoneu. Pacijenti ne samo da su primorani da se do kraja života oslanjaju na štake, već su i socijalno izolovani, maltretirani i imaju male šanse da se zaposle i vode normalan život.

“Boli gledati u kakvim okolnostima odrastaju djeca Sijera Leonea“, objašnjava Ridiger.

“Tokom operacije, kosti se ispravljaju prije nego što pacijenti konačno mogu da hodaju i učestvuju u društvenom životu, poslije višemjesečnog naknadnog liječenja“.

Ridiger je jasan da je ova vrsta pomoći najmanje što može da učini zbog svog privilegovanog položaja u društvu zahvaljujući fudbalu.

“U Njemačkoj sam dobio prilike koje su mnogim ljudima u Sijera Leoneu uskraćene. Zahvalan sam na ovim prilikama i veoma cijenim privilegovani položaj u kojem se nalazim. Pomaganje je za mene stvar časti. Želeo bih da primijenim još mnogo projekata u Sijera Leoneu sa mojom porodicom u budućnosti“, kaže Ridiger, čija je majka iz Sijera Leonea.

Bonus video: