Stefan Mugoša: Uvijek smo motivisani za Crnu Goru

Crnogorska fudbalska reprezentacija počela je danas pripreme za posljednja dva meča u 2022. U četvrtak dočekuje Slovačku, u nedjelju, na dan otvaranja Mundijala, gostuje Sloveniji

4124 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević

Velika scena je daleko, misli ljubitelja fudbala već su u Kataru, ali crnogorski fudbaleri imaju svoju priču i motiv da godinu završe na lijep način, kazao je Stefan Mugoša prvog dana mini-priprema za posljednja dva meča u 2022. godini.

Crnogorska reprezentacija u četvrtak dočekuje Slovačku, u nedjelju, na dan otvaranja Mundijala, gostuje Sloveniji.

“Uvijek smo motivisani, nikad se to ne mijenja. Imamo dvije utakmice, želimo da ih završimo na najbolji način i počnemo pripreme za EURO kvalifikacije. Svi jedva čekamo utakmice”, ističe Mugoša.

Prvi rival je Slovačka, selekcija koja je u padu, koja je čak u petom šeširu dočekala žrijeb za Evropsko prvenstvo. I da je jači rival i u boljem ritmu, cilj Crne Gore je pobjeda, ističe Mugoša.

“Pred našim navijačima možemo da igramo sa svima, to smo pokazali mnogo puta. Fokusirani smo kao da je zvanična utakmica”, ističe Mugoša.

Prijateljskim mečevima u Podgorici i Ljubljani počinju i pripreme za evropske kvalifikacije, mečeve sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom. Novi ciklus kreće u martu.

“Zanimljiva grupa, igrali smo protiv svih. Veoma izazovna i teška. Srbija ima jak tim, Mađarska je pokazala mnogo u Ligi nacija... Daćemo sve od sebe, a, naravno, nema potcjenjivanja. Nadam se da ćemo se spremiti kako treba, da će nas povrede zaobići, a uz pomoć navijača možemo da ostvarimo dobre rezuzltate”.

Crna Gora je prethodno takmičenje – B Ligu nacija – otvorila na sjajan način, a zatvorila sa dva poraza, od Bosne i Hercegovine, pa Finske, ispustila veliku šansu da makar osigura baraž za EURO 2024.

Saplitanje na važnim mečevima ne događa se prvi put, ali nije isključivo posljedica pritiska...

“Iskusni smo, možda postoji neka vrsta pritiska, ali ne toliki da zbog toga ne možemo da odigramo utakmicu. Namjesti se nekoliko situacija, poremete nas i povrede. Nismo uspjeli u prethodnom ciklusu, nadam se da ćemo uspjeti u narednom”, rekao je napadač japanskog Visela.

Mugoša je u junu het-trikom bombardovao Rumuniju, od tada čeka na gol i u nacionalnom timu i u klubu.

“Nadam se da je vrijeme da dođem do gola. Imao sam koronavirus, bilo je teško da se vratim u ritam, ali što se tiče kluba – najvažnije je da smo ostali u ligi, sada je odmor, pa novo dokazivanje. Ja sam spreman”.

Selektor Miodrag Radulović neće moći da računa na povrijeđenog Stevana Jovetića, kao i na Seada Hakšabanovića, koji nije dobio dozvolu Seltika da se priključi nacionalnom timu.

Defanzivac Nikola Šipčić biće na raspolaganju za prvi meč sa Slovačkom.

Utakmica Crna Gora – Slovačka igra se u četvrtak od 18 sati pod Goricom.

Bonus video: