Tonijeva moćna poruka Sautgejtu

Napadač Brentforda u duelu sa Mančester sitijem pokazao kakav je golgeter

4977 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žoze Murinjo je ljut što Tami Ejbraham neće biti dio reprezentacije Engleske na Mundijalu, čak je i poručio Garetu Sautgejtu da mu “crna nije omiljena boja”, ali sve ukazuje na to da je selektor Albiona bez pravog razloga izostavio drugog napadača - Ajvana Tonija iz Brentforda.

Prednost je dobio fudbaler Njukasla Kalum Vilson i ostrvska javnost je bila podijeljena u mišljenju da li je to prava odluka.

A onda je u subotu Toni dao dva gola Mančester sitiju na “Etihadu”, donio pobjedu svom timu, i ujedinio stručnjake u stavu da je on taj koji je trebalo da se nađe u avionu za Katar.

Toni je ove sezone u Premijer ligi postigao 10 golova, od engleskih igrača bolji učinak imao samo nedodirljivi Hari Kejn, koji je 12 puta tresao mrežu.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Poup (Njukasl) - garancija na golu, nije dozvolio napadačima Čelsija da pokvare fantastičnu seriju “svraka”.

Nik Poup
foto: Reuters

ODBRANA

Kolašinac (Marsej) - promašaj protiv Totenhema u Ligi šampiona u meču za prolaz će progoniti i njega i navijače. U nedjelju je u Kneževini donio trijumf u 98. minutu protiv Monaka i na neki način se iskupio.

Danilo (Juventus) - odbrana velikana je sada kao zid. Juve ima šest trijumfa zaredom u ligi, ni u jednom od njih nije primio gol.

SREDINA

Edegor (Arsenal) - tihi lider, kapiten koji na terenu vidi sve. Dvostruki strijelac protiv Vulverhemptona, “tobdžije” su uvećale prednost na prvom mjestu.

Bentankur (Totenhem) - produžena ruka Antonija Kontea, čovjek koji je zadužen za tempo Sparsa. U duelu sa Lidsom je dao dva gola u finišu za novi veliki preokret londonske ekipe.

Rodrigo Bentankur
foto: Reuters

Musiala (Bajern) - ovo je sezona u kojoj polako postaje igrač od kojeg mnogo toga zavisi u Bajernu. Devet pogodaka i šest asistencija u Bundesligi govore o njegovom uticaju...

Vilok (Njukasl) - prošla sezona je najavila koliko može bivši fudbaler Arsenala, a ova pokazuje da može da bude fantastičan timski igrač. Njegov gol je srušio Čelsi za erupciju na “Sent Džejms parku”.

NAPAD

Toni (Brentford) - da li je Sautgejt napravio grešku što ne računa na njega za Mundijal? Majstorska partija protiv Sitija je dala povod kritičarima da još jednom “udare” na selektora.

Džeko (Inter) - sredinom sedmice je postigao evrogol u meču sa Bolonjom, a onda bio igrač utakmice u Bergamu. Džeko je presudan faktor, pogotovo kada Inter ne može da računa na Romelua Lukakua.

Edin Džeko
foto: Reuters

Ken (Juventus) - odmijenio je Dušana Vlahovića i direktno donio šest bodova Juveu - prvo u Veroni, onda i protiv Lacija.

Garnaćo (Mančester junajted) - još jedan veliki talenat. Iz Madrida je došao na “Old traford” i postao protagonista kod Erika ten Haga. Junak pobjede nad Fulamom.

Bonus video: