Jovović: Za Crnu Goru nema prijateljskih mečeva

„Imam mnogo saigrača iz Slovačke, znam koliko se kod njih prati fudbal i koliko su razočarani igrama reprezentacije. Odlučili su da podmlade tim, da prave novu ekipu koja će se vratiti na pravi put. Imaju isti stil kao i Češka, sa mnogo trčanja, duela, fizički su jaki, tehnički obučeni...“, istakao je Jovović

4906 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorski reprezentativac Vladimir Jovović naglasio je da za nacionalni tim nijedna utakmica nije prijateljska, te da će sa maksimalnim motivom on i njegovi saigrači ući u duele sa Slovačkom (Podgorica, četvrtak u 18 sati) i Slovenijom (Ljubljana, nedjelja u 15 časova).

„Jeste da nemaju rezultatski značaj, ali svi dobro znamo da nijedna utakmica nije prijateljska. Za svaku se spremamo maksimalno, stručni štab analizira protivnika, kao i uvijek. Nadam se da ćemo ispuniti ono što selektor traži od nas, ući ćemo u maksimalno motivisano. U punoj smo snazi, da nema Svjetskog prvenstva igrali bismo u klubovima“, kazao je Jovović.

Dobro poznaje slovački fudbal, dugo je u susjednoj Češkoj.

„Imam mnogo saigrača iz Slovačke, znam koliko se kod njih prati fudbal i koliko su razočarani igrama reprezentacije. Odlučili su da podmlade tim, da prave novu ekipu koja će se vratiti na pravi put. Imaju isti stil kao i Češka, sa mnogo trčanja, duela, fizički su jaki, tehnički obučeni...“, istakao je Jovović.

Iza Crne Gore je propuštena šansa u septembru, u B Ligi nacija. „Sokoli“ su se borili za prvo mjesto u grupi i baraž za EURO 2024, na kraju su doživjeli dva poraza...

„Septembar nas je razočarao, ali fudbal mora da se nastavi, pokušaćemo kroz ove dvije utakmice da se što bolje spremimo za mart i početak kvalifikacija za EP. Ulazimo u utakmicu sa 100 odsto koncetracije i željom da pobijedimo. Tako je uvijek u našoj reprezentaciji“.

Njegova želja je i gol za nacionalni tim...

„Živim za taj dan kad ću postići prvi gol za reprezentaciju. Odigrao sam mnogo mečeva, nisam se još upisao. U posljednje vrijeme sam igrao dobro u klubu, ali neće me gol. Međutim, vjerujem u sebe, uvijek mi je najvažnije da pružam maksimum. Ko će postići gol manje je važno, bitno je da odigramo dobro i dobijamo, to mi je najveća želja, kao i da naredne godine slavimo plasman na Evropsko prvenstvo“.

Bonus video: