Gdje će Barsa ako se Katalonija otcijepi: Ako neće Španija, možda hoće Italija, Francuska...

"Prvo ćemo gledati interese klubova i da pokažemo da nađemo rješenje. Ako neće Španija, koja je nama najbliža, možda hoće Francuska, ili Italija... U Francuskoj igra Monako, u Engleskoj se takmiče klubovi iz Velsa. Barselona je magnet za ljubitelje fudbala u svakom dijelu Evrope", rekao je Figeras
9 komentar(a)
barselona, Foto: Sport.es
barselona, Foto: Sport.es
Ažurirano: 26.09.2017. 18:39h

Katalonija u nedjelju održava referendum o nezavisnosti, a jedno pitanja koje povlači mogući ishod jeste - šta će biti sa fudbalom, sa Barselonom.

Predsjednik La Lige Havijer Tebas rekao je da ne dolazi u obzir da Barselona ostane u španskom šampionatu, a Đerar Figeras, prvi čovjek katalonskog sporta i, u slučaju otcjepljenja, ministar, je kazao da bi to bilo moguće.

"Mi bismo ostavili mogućnost našim klubovima koji su sada u Primeri - Barseloni, Espanjolu i Đironi - da se izjasne šta žele. Jedna od opcija je, naravno, da ostanu u okviru španske lige, a na osnovu njihovih želja počeli bismo pregovore. Mislim da bi sport trebalo odvojiti od politike, te da bi, recimo, Barselonino učešće u Primeri moglo da se reguliše ugovorom", rekao je Figeras.

On nije isključio ni pregovore sa fudbalskim federacija drugih država.

"Prvo ćemo gledati interese klubova i da pokažemo da nađemo rješenje. Ako neće Španija, koja je nama najbliža, možda hoće Francuska, ili Italija... U Francuskoj igra Monako, u Engleskoj se takmiče klubovi iz Velsa. Barselona je magnet za ljubitelje fudbala u svakom dijelu Evrope", rekao je Figeras.

Figeras je rekao da su čelnici katalonskog sporta obavili "oprezne razgovore sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta", ali da još nisu razgovarali sa zvaničnicima FIFA i UEFA.

Bonus video: