Atletiko protiv Čelsija: Partija šaha Simeonea i Kontea

"Kolćonerosi" prvi put domaćini u evropskoj utakmici na "Vanda Metropolitanu" na kojem u prva dva meča u Primeri nisu primili gol
62 pregleda 0 komentar(a)
Atletiko Madrid Antoan Grizman, Foto: Reuters
Atletiko Madrid Antoan Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2017. 10:14h

Dva tima koja su sinonim za granitnu odbranu i pakleni kontranapad sastaju se večeras u Madridu - Atletiko dočekuje Čelsi u prvom evropskom meču na novom stadionu "Vanda Metropolitano".

Čelsi u špansku prijestonicu stiže nakon pobjede od 6:0 protiv Karabaga u prvoj rundi, dok je Atletiko osvojio bod, iako je zaslužio više od rezultata 0:0 u okršaju sa Romom na "Olimpiku".

"Moramo da budemo gotovo nepogrešivi u odbrani protiv ekipe kao što je Čelsi. U pitanju je engleski šampion, koji u sastavu ima veliki broj fenomenalnih igrača. Svaka utakmica je priča za sebe, pa i ova sa Čelsijem", rekao je trener Atletika Dijego Simeone koji će večeras voditi ekipu 50. put u Ligi šampiona.

Biće to Simeoneova šahovska partija protiv Antonija Kontea, a Stefan Savić je vrlo značajna "figura" argentinskog trenera. Gledaće se duel dva vrsna taktičara, trenera čija je fizolofija dosta slična.

"Dva tima su tako slična, a istovremeno i dosta različita. Suštinski, Čelsi ima više potencijala da dominira u posjedu lopte, ali Atletiko tako nešto svjesno i dozvoli protivniku", istakao je bivši napadač ovih timova Džimi Flojd Haselbank.

Meč Atletika i Čelsija mnogi vide kao okršaj koji bi mogao da pojasni koja je ekipa bliža prvom mjestu u grupi, ali računicu ima i Roma.

"Atletiko igra na novom stadionu, vjerujem da želi da u svakom meču pokaže da je to njegova nova tvrđava. Ipak, mislim da će biti lakše igrati protiv njih na ovom, nego na startom stadionu", kaže Konte. Atletiko nikada u istoriji kao domaćin nije izgubio od engleskih timova.

U 11 utakmica, kada su rivali bili Lester, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, Bolton, Aston Vila i Derbi kaunti, madridski klub je upisao šest pobjeda i pet remija.

Simeoneov tim je već odigrao dvije utakmice na novom stadionu, obje u Primeri i u obje je slavio - prvo je bio bolji od Malage (1:0), a onda i od Sevilje prošlog vikenda (2:0)...

Dva kluba veže i Tibo Kurtoa, golman Čelsija koji će se vratiti u Madrid gdje je branio kao pozajmljen igrač "plavaca" od 2011. do 2014, a meč će sa tribina gledati Dijego Kosta, koji se nedavno vratio u Atletiko upravo iz Čelsija.

Roben: Novac ne kupuje golove

Derbi se igra i u grupi B - Pari Sen Žermen nakon svih potresa u posljednje vrijeme zbog sukoba Nejmara i Edinsona Kavanija, dočekuje Bajern.

"Ko će šutirati penal? Nadam se da će ih biti dovoljno za sve igrače ove sezone", rekao je trener PSŽ-a Unaj Emeri.

Kavani i Nejmar su najavljeni od prvog minuta protiv Bavaraca koji takođe imaju problema unutar tima. Tako makar tvrde njemački mediji koji sedmicama unazad prenose da trener Karlo Anćeloti gubi povjerenje i igrača i čelnika kluba.

"PSŽ? Potrošio je dosta, ali shvatiće da novcem može da kupi igrače, ali ne i golove", poručio je napadač Bajerna Arjen Roben.

I Uli Henes, predsjednik njemačkog giganta, jasno je rekao šta misli o ulaganjima francuskog kluba.

"Doći će vrijeme kada će ljudi koji su ušli u fudbal shvatiti da Ligu šampiona može da osvoji samo jedan klub i da ulaganja u fudbal ne garantuju rezultate. Tada ćemo na scenu stupiti mi koji znamo šta je fudbal", kazao je Henes.

Bonus video: