Simić završio reprezentativnu karijeru: Uvijek sam pružao maksimum

Simić je za "hrabre sokole" debitovao u avgustu 2013. godine na prijateljskom meču protiv Bjelorusije. Posljednji put na terenu je bio u kvalifikacijama za Mundijal protiv Turske, dok je na spisku bio i u posljednjim mečevima Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine i Finske

2250 pregleda 0 komentar(a)
Simić, Foto: FSCG
Simić, Foto: FSCG

"Hvala za svu podršku tokom prethodnih skoro 10 godina u reprezentaciji, hvala predsjedniku FSCG na borbi da nam obezbijedi sve uslove za rad, čast mi je bila što sam bio dio našeg jata, od sada sam veliki navijač reprezentacije."

Ovim riječima se štoper Marko Simić oprostio od igranja za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore. Nakon devet godina i 50 utakmica iskusni defanzivac je na svečanosti Fudbalskog saveza Crne Gore – pod nazivom „Veče jubileja“ – koja je ukratko evocirala emocije i „pretresla“ događaje tokom prvih 15 godina A selekcije, saopštio da završava reprezentativnu karijeru.

„Mislim da su navijači, kao i javnost, uvijek najravnopravniji – vide da li se neko trudi i daje li cijelog sebe u toj priči. Iskreno, uvijek sam pružao maksimum za reprezentaciju i drago mi je što je to neko prepoznao. Sad, što se tiče igara, nekada je bilo dobro, nekada je moglo da bude bolje“, rekao je Marko Simić za klupski sajt Budućnosti.

Simić je za "hrabre sokole" debitovao u avgustu 2013. godine na prijateljskom meču protiv Bjelorusije. Posljednji put na terenu je bio u kvalifikacijama za Mundijal protiv Turske, dok je na spisku bio i u posljednjim mečevima Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine i Finske.

„Skoro deset godina – to je jedno lijepo vrijeme koje je sada definitivno iza mene. Što se kaže, svaka bajka ima neki srećan ili tužan kraj, a kod mene su emocije pomiješane – možda se još sve nije ni sleglo – tužan sam zbog oproštaja jer sam maltene pola svog života dao reprezentaciji, a srećan zbog svih tih lijepih trenutaka, ljudi, detalja, doživljaja... Da mogu nešto da promijenim - ne bih mijenjao. Jedino mi je krivo što se nismo plasirali na neko veliko takmičenje“, iskren je fudbaler Budućnosti, koji se nadovezao...

„Hvala svim ljudima iz Saveza, predsjedniku Dejanu Savićeviću i njegovim saradnicima, hvala svim selektorima od Brnovića do Radulovića, njihovim stručnim štabovima, doktorima, fizioterapeutima, ekonomima... Naravno, i navijačima. Svi oni će zauvijek ostati dio mene. To su ljudi koji čine reprezentaciju - i u dobro i u zlu“.

Odigrao je ravno 50 utakmica, nosio kapitensku traku Crne Gore, bio svjedok velikih pobjeda i velikih poraza, sanjao je veliko takmičenje sa sjajnim saigračima, ali...

„Bilo je situacija, bili smo u igri više puta, ali čim se nismo plasirali nešto je nedostajalo i nešto nije bilo kako treba. Teško je pričati o tome, ali kao što sam rekao – od sada sam navijač i vjerujem u momke koji su sada u reprezentaciji, vjerujem da će ispuniti sanjani plasman na veliko takmičenje“, poručio je Simić.

Jedan momenat posebno pamti.

„Bilo je dosta lijepih trenutaka, a za mene je najupečatljivi taj trijumf nad Danskom u Kopenhagenu od 1:0“, vraća iskusni štoper film na 11. oktobar 2016. i gol druga u penziji Fatosa Bećiraja na asistenciju Stevana Jovetića, a onda ga premotava za godinu dana – na 5. oktobar 2017.

„Najtužnija utakmica ili poraz u reprezentaciji je ta Danska pod Goricom (1:0), kada nam je pobjeda praktično garantovala plasman na SP. To je bio onaj odlučujući korak koji smo trebali da napravimo, jer smo imali sve u svojim rukama“.

I FSCG je imaoporuku za Simića.

"Simke, hvala za 10 godina predanosti, požrtvovanosti i borbenosti za Crnu Goru. Pamtićemo svaki minut tvojih nastupa u dresu “sokola”. Vidimo se na stadionu, da zajedno savladamo Slovačku", poručeno je iz Saveza.

Simić je završio reprezentativnu, ali se okreće klupskoj karijeri. Sa ekipom Budućnosti se sprema za nastavak domaćeg šampionata.

„Guramo dobro, nalazimo se na prvom mjestu, a to je uvijek cilj Budućnosti kao najboljeg i najvećeg kluba u državi. Radićemo vrijedno da tu poziciju zadržimo do kraja prvog dijela sezone. Iz dana u dan dajemo maksimum na treninzima, poštujemo jedni druge, pomažemo se i nadamo se najboljem“, rekao je Simić.

Štoper je u karijeri igrao za Spartak iz Varne, Černomorets, Radnički iz Kragujevca, Mladenovac, Honved, Bežaniju, Jagodinu, Bate Borisov, Kajzerispor, Hapoel Tel Aviv, Rostov, Pakhtakor i Liepaju. Ljetos je, i pored drugih ponuda, izabrao Budućnost.

„Imam iskustvo, dugo godina igram van zemlje, mislim da mogu da pomognem mladim igračima. Kolektiv je stvarno dobar, mladi igrači su odlični, a što je najbitnije slušaju i žele da napreduju. Mislim da ćemo zajedno napraviti dobru stvar, a tu mislim da vratimo titulu na mjesto gdje treba da bude“, rekao je na kraju Marko Simić.

Bonus video: