Savić "ugrožava" napadače: Vratili smo se nakon šoka; Debitant Bakić: Čast mi je što sam obukao ovaj dres

“Sokoli” su gubili 2:0, smogli snage da reaguju i da dođu do remija u posljednjim trenucima utakmice

9799 pregleda 7 komentar(a)
Savić postiže gol  za 2:2, Foto: FSCG
Savić postiže gol za 2:2, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je sinoć 2:2 sa Slovačkom u prvom od dva prijateljska meča za kraj 2022. godine.

“Sokoli” su gubili 2:0, smogli snage da reaguju i da dođu do remija u posljednjim trenucima utakmice.

Stefan Savić je u finišu duela sa Slovačkom, nakon što je odbrana kapitulirala dva puta, preuzeo ulogu napadača – smanjio je na 2:1 efektnim udarcem glavom nakon kornera, a zatim iz penala “probušio” mrežu odličnog golmana Dubravke, za 2:2 u 97. minutu.

Kapiten je upisao sedam golova u dresu nacionalnog tima...

“Šalim se da ugrožavam napadače. Zaista sam srećan, ne dajem svaki dan dva gola, kao štoper. Nadam se da ćemo drugi put i sačuvati mrežu”, rekao je as Atletika.

Crna Gora je željela pobjedu, bila je blizu poraza, tako da je u takvom kretanju rezultata remi povoljan ishod, koji je ostvaren uz dobro izdanje u većem dijelu meča, posebno u posljednjih 25 minuta, bez obzira na dva, čini se, lako i naivno primljena gola.

“Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala u drugom poluvremenu. Šokirao nas je drugi gol, nije lako vratiti se iz dva gola minuta, a mi smo uspjeli”, kazao je Savić.

Preokret su, pored strijelca Savića, režirali momci sa klupe, uspješan debi imao je Dušan Bakić, napadač bjeloruskog Dinama.

“Svi koji smo rođeni u Crnoj Gori, a igramo fudbal, sanjamo da zaigramo za reprezentaciju. Velika mi je čast i ponos što sam obukao ovaj dres”, kazao je Bakić, nekadašnji fudbaler Budućnosti.

Bakić je mogao i do gola, Dubravka je pokazao zašto je član Mančester junajteda...

“Bilo je blizu, vidio sam na snimku da je golman pročitao gdje ću da šutnem. Ipak, zadovoljan sam i debijem, i time što smo usjpeli da od 0:2 dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Bakić.

Šansu je dobio i Stefan Lončar, nekada najbolji fudbaler crnogorske lige, a sada kapiten Novog Pazara, prvi put je 90 minuta upisao Nikola Šipčić, defanzivac Tenerifa.

“Išli smo na pobjedu, a primili dva gola iz dva šuta. Na kraju nam se vratilo za trud i borbenost da dođemo do 2:2”, kazao je Lončar.

“Presrećan sam što sam poslije četiri godine opet u reprezentaciji, svoj san sam ispunio odavno, ali želim da nastavim. Nadam se da je selektor bio zadovoljan mojom igrom”, rekao je Lončar.

“Odavno nema prijateljskih utakmica, ova je bila prava takmičarska. Borben meč sa obje strane, možda smo i zaslužili više. Oni su nam dali dva gola iz dvije šanse, mi smo ih imali više, a na kraju smo nagrađeni jer smo u drugom poluvremenu kontrolisali meč”, istakao je Šipčić.

Posljednju utakmicu u godini Crna Gora igra u nedjelju od 15 sati u Ljubljani protiv Slovenije.

“Idemo da pokušamo da pobijedimo. Slovenija je veoma dobar tim, pobijedila je Rumuniju sinoć. Radujem se tom meču”, kazao je Savić.

Bonus video: