Savić "prijeti" saigraču Oblaku: Moraće i od mene da se pazi

Naši fudbaleri igraju posljednji meč u 2022. godini

11823 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora protiv Slovenije, Stefan Savić protiv Jana Oblaka - prvi put u karijeri dugogodišnji saigrači i prijatelji, stubovi odbrane Atletika, naći će se na suprotnim stranama.

"Hrabri sokoli" sjutra u 15 sati na prelijepim Stožicama - baš onakvoj areni kakva je potrebna Crnoj Gori, kapaciteta 16 hiljada mjesta - igraju posljednju utakmicu u godini.

Prijateljski meč, ali je jasno i nakon 2:2 protiv Slovačke - igra i rezultat diktiraju ambijent i raspoloženje, a naredna akcija je - kvalifikaciona, u martu 2023.

"Ostao je još ovaj meč, dobra provjera protiv dobre reprezentacije, posljednja utakmica prije kvalifikacija i nadam se dobroj igri i dobrom rezultatu. Plus da selektor da šansu nekim igračima", kaže kapiten Stefan Savić, koji je nakon odlične partije i dva gola protiv Slovačke opet na raspolaganju selektoru Miodragu Raduloviću - u punom kapacitetu.

Golman "zmajčeka” Jan Oblak, sa kojim sedam godina dijeli svlačionicu (i šesnaesterac) Atletiko Madrida, sigurno je bio iznenađen kada je vidio - dva gola Savića protiv Slovačke.

Iznenađenje i - upozorenje pred sjutrašnji duel...

"Prošli smo mnogo toga zajedno, a prvi put smo na suprotnim stranama. Ipak, mnogo se radujem ovom duelu, pričali smo dosta o ovaj utakmici", kaže Savić.

Sjajni golman je vidio od koga mu prijeti najveća opasnost.

"Odmah sam dobio poruke od njega, a poručio sam mu da se spremi, da pogleda klipove sa mojim golovima", dodaje Savić uz osmjeh.

A dok je crnogorski kapiten pogađao protiv Slovačke, Slovenci su pogađali u Rumuniji - pobijedili su 2:1 i još jednom pokazali koliko su dobar i talentovan tim.

"Radio je stručni štab analizu, vidjeli smo da su Slovenci odigrali dobru utakmicu, iako su i Rumuni imali šansi. U pitanju je dobar tim, sa dosta dobrih fudbalera, osim Oblaka izdvojio bih Šeška, koji je baš u fokusu u posljednje vrijeme".

Savić je zbog povrede propustio svih šest utakmica Lige nacija, na raspolaganju je, nažalost, tek u prijateljskim mečevima na kraju godine.

"Žao mi je što sam propustio Ligu nacija, ali to je današnj fudbal, utakmice na svaka tri dana i veliki rizik od povreda. Radujem se svaki put kad sam tu i tako će biti sve dok budem nosio reprezentativni dres".

Sjutra počinje Svjetsko prvenstvo, a fudbaleri koji ne idu u Katar, čak i iz vrhunskih klubova, dobili su odmor - Savić je jedan od njih.

"Imaću pauzu od 10 dana i dobro će mi doći da malo napunim baterije. Biće i dobar fudbal na SP - puno jakih reprezentacija, puno dobrih utakmica", ističe 31-godišnj defanzivac.

Navijaće za komšije...

"Srbija i Hrvatska su na Mundijalu. Mi komšije se znamo, pratimo jedni druge, navijamo. Nadam se da će dogurati što dalje. Od ostalih reprezentacija - Brazil je jak, Argentina takođe, Francuze nikad ne treba otpisati... Biće vrlo interesantno".

Crna Gora još čeka veliko takmičenje - kvalifikacije za EP i grupa sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom je naredna prilika.

"To je naša velika želja, ali nismo u prilici, niti možemo ništa da obećavamo. Samo to da ćemo dati sve od sebe", zaključuje Stefan Savić.

Bonus video: