I fudbaleri protiv Trampa: Predsjednikove riječi su uvredljive

Izjava Donalda Trampa da bi sportistima, koji ne poštuju državne simbole, trebalo uručiti otkaz ujedinila je američke sportiste
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.09.2017. 13:44h

I američki fudbaleri ustali su protiv Donalda Trampa.

Udruženje igrača MLS lige je saopštilo da "svaki čovjek ima Ustavom SAD zagarantovano pravo na slobodu izražavanja, te da su izjave predsjednika SAD da bi takvima trebalo uručiti otkaz uvredljive i razočaravajuće", navodi se u saopštenju.

"Svi sportisti u SAD provode mnogo vremena, ne samo na terenu, već i humanitarnom radu korisnom za zajednicu, prenoseći poruke zajedništva i timskog duha. Mi ćemo uraditi sve da odbranimo pravo svakog sportiste u našoj zemlji, bez obzira ko bude pokušao da ga uskrati", stoji u saopštenju.

Izjava Donalda Trampa da bi sportistima, koji ne poštuju državne simbole, trebalo uručiti otkaz ujedinila je američke sportiste.

Tokom vikenda je preko 100 NFL igrača klečalo tokom izvođenja američke himne, a oni koji su stajali dali su im punu podršku.

Najveći asovi NBA lige su otvoreno i žestoko kritikovali predsjednika, a neki poput Lebrona Džejmsa, nisu ni birali riječi da okarakterišu ponašanje i izjave predsjednika SAD.

Bonus video: