"Sokoli" u Ljubljani, Crna Gora misli na mart, Savić "zaprijetio" Oblaku

Crnogorski fudbaleri od 15 sati igraju protiv Slovenije posljednju utakmicu u 2022. godini

7786 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Posljednju utakmicu u 2022. godini crnogorski fudbaleri će odigrati u Ljubljani protiv Slovenije - na prelijepim Stožicama, baš onakvoj areni kakva je potrebna Crnoj Gori, kapaciteta 16 hiljada mjesta.

Prijateljski meč, ali je jasno i nakon 2:2 protiv Slovačke da igra i rezultat diktiraju ambijent i raspoloženje, a naredna akcija je kvalifikaciona, tek je u martu 2023.

"Ovo je još jedna prilika da se dodatno uigramo i pružimo šansu nekim igračima, da se pripremimo za mart. Povrede Vešovića i Camaja remete te planove, Šipčić je takođe morao da se vrati u klub, uz ranije odsutne Jovetića, Hakšabanovića, Vujačića i Đurđevića. To nam ne dozvoljava da u potpunosti uradimo sve što smo zamislili, ali sam siguran da ćemo uz motiv i želju kakvu smo imali u drugom poluvremenu protiv Slovačke pružiti dobar otpor vrlo ozbiljnoj reprezentaciji", rekao je Radulović i nastavio:

Miodrag Radulović
foto: FSCG

"Pokušaćemo da eliminišemo lake golove koje smo primili protiv Slovačke. Nazvao bih to dječjim bolestima, jer mi smo u prvom poluvremenu imali 10:0 u kornerima, što se ne dešava ni protiv Gibraltara, a onda smo iz prvog kornera protivnika primili gol. Klasičan pad koncentracije, ali to ne smije da se dešava".

Karakter crnogorske ekipe je bio po zna koji put na ispitu.

"Uspjeli smo na kraju da se vratimo, kao što smo se u takmičarskim mečevima vraćali dosta puta - protiv Letonije, Turske, BiH, Holandije... Ali, nismo uspjeli u važnim mečevima, protiv Norveške dva puta. Moramo to da popravimo, da ne dođemo u situaciju da jurimo rezultat", kazao je Radulović.

Crna Gora protiv Slovenije, Stefan Savić protiv Jana Oblaka - prvi put u karijeri dugogodišnji saigrači i prijatelji, stubovi odbrane Atletika, naći će se na suprotnim stranama.

Savić je dao dva gola Slovacima, želi da savlada i Oblaka.

"Prošli smo mnogo toga zajedno, a prvi put smo na suprotnim stranama. Ipak, mnogo se radujem ovom duelu, pričali smo dosta o ovoj utakmici. Pred nama je dobra provjera protiv dobre reprezentacije, posljednja utakmica prije kvalifikacija i nadam se dobroj igri i dobrom rezultatu".

Sjajni golman slovenačke reprezentacije je vidio od koga mu prijeti najveća opasnost.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

"Odmah sam dobio poruke od njega, a poručio sam mu da se spremi, da pogleda klipove sa mojim golovima", dodaje Savić uz osmijeh.

Savić je zbog povrede propustio svih šest utakmica Lige nacija, na raspolaganju je, nažalost, tek u prijateljskim mečevima na kraju godine.

"Žao mi je što sam propustio Ligu nacija, ali to je današnj fudbal, utakmice na svaka tri dana i veliki rizik od povreda. Radujem se svaki put kad sam tu i tako će biti sve dok budem nosio reprezentativni dres".

Danas počinje Svjetsko prvenstvo, a fudbaleri koji ne idu u Katar, čak i iz vrhunskih klubova, dobili su odmor, a Savić je jedan od njih.

"Imaću pauzu od 10 dana i dobro će mi doći da malo napunim baterije. Biće i dobar fudbal na SP, puno jakih reprezentacija, puno dobrih utakmica", ističe 31-godišnji defanzivac.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Navijaće za komšije...

"Srbija i Hrvatska su na Mundijalu. Mi komšije se znamo, pratimo jedni druge, navijamo. Nadam se da će dogurati što dalje. Od ostalih reprezentacija Brazil je jak, Argentina takođe, Francuze nikad ne treba otpisati... Biće vrlo interesantno".

Crna Gora još čeka veliko takmičenje - kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i grupa sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom je naredna prilika.

"To je naša velika želja, ali nismo u prilici, niti možemo ništa da obećavamo. Samo to da ćemo dati sve od sebe", zaključio je Savić.

Bonus video: