Sautgejt: Srećan sam, ali ne bi trebalo da primamo onakve golove; Saka: Poseban dan

Engleska u prvom meču na Mundijalu savladala Iran 6:2

3908 pregleda 0 komentar(a)
Sautgejt, Foto: Reuters
Sautgejt, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je danas da je zadovoljan nakon ubjedljive pobede protiv Irana, u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Fudbaleri Engleske pobijedili su danas u Dohi selekciju Irana sa 6:2, u utakmici prvog kola Grupe B na Svjetskom prvenstvu.

"Dobro smo igrali, bilo je mnogo prekida, ali naš presing i kretanje su bili zaista dobri. Moram da budem veoma srećan, ali ne bi trebalo da primimo dva gola u toj fazi utakmice", rekao je Sautgejt, prenio je BBC.

U narednom kolu Engleska igra protiv SAD, 25. novembra, a istog dana se sastaju Iran i Vels.

"Moramo da budemo pravi u utakmici protiv SAD. Ovo je odličan početak, ali moramo da budemo bolji", dodao je Sautgejt.

Sautgejt je rekao da je lošija završnica meča posljedica rezultata i veoma duge nadoknade vremena (14 minuta u prvom i 10 minuta u drugom poluvremenu).

Selektor Engleske pohvalio je igru svojih fudbalera i istakao da mu se posebno dopada šesti gol na meču, koji je u 90. minutu postigao Džek Griliš.

"Ono što mi se posebno dopalo je gol Džeka Griliša, poslije asistencije Kaluma Vilsona. Mogao je da bude sebičan, ali je čak i u tom trenutku mislio na tim", rekao je Sautgejt.

Strijelac dva pogotka Bukajo Saka rekao je danas da je ta selekcija pokazala kakav kvalitet posjeduje.

"Potreban nam je ovakav dobar početak. Nismo imali dobar meč prije dolaska na ovo takmičenje. Bilo je dosta spekulacija o našoj formi, ali smo svima pokazali kakav kvalitet igre možemo da imamo i šta smo sposobni da uradimo", rekao je Saka za BBC.

U pobjedi svoje selekcije fudbaler Arsenala je postigao dva gola.

"Tako sam srećan i ponosan. Imamo pobjedu kao bonus, tako da je ovo zaista poseban dan", dodao je Saka.

Bonus video: