Keiroš: Pustite momke da igraju fudbal

"Ako navijači podržavaju svoj tim samo kad pobjeđuje, to nam ne treba. To je nešto što igrači osjećaju", dodao je Keiroš

8270 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš izjavio danas da su njegovi igrači, koji su u prvoj utakmici na SP ubJedljivo poraženi od Engleske 6:2, po utiskom političke situacije u njihovoj zemlji i zamolio sve ljude sa im dozvole da "samo igraju fudbal".

"Ne možete da zamislite kroz šta sve iza kulisa prolaze ovi momci posljednjih dana, samo zato što žele da se iskažu kao fudbaleri", izjavio je portugalski stručnjak na konferenciji za novinare.

Kapiten Irana Alireza Jahanbakš rekao je prošle nedjelje da će igrači "kolektivno" odlučiti da li će pevjati nacionalnu himnu ili ne.

Demonstranti i protivnici režima Islamske Republike su izrazili ogorčenost zbog nedostatka posvećenosti svojih fudbalera pokretu "Ženska sloboda" koji je pokrenut nakon smrti mlade Mahse Amini 16. septembra. Amini je uhapsila policija za moral u Teheranu jer nije poštovala strogi kodeks oblačenja koji je nametnuo režim.

Za Keiroša, očigledno je da aktuelni politički kontekst u Iranu utiče na njegove igrače koji nisu odgovorni za dešavanja u Iranu.

"Oni su samo obični momci. Nisu oni krivi što se trenutno održava Svjetsko prvenstvo. Molim vas, učitelji i moralisti, pustite ove momke da igraju fudbal. Nije fer da od njih tražite stvari koje nisu njihova odgovornost. Imamo osjećanja i uvjerenja i u dogledno vrijeme ćemo ih izraziti", rekao je Keiroš.

On je rekao da je reprezentacija Irana tokom SP u Rusiji imala potpunu podršku navijača.

"Pogledajte šta se sada tamo dešava. Ako navijači ne žele da bodre svoj tim, trebalo bi da ostanu kod kuće. Ako navijači podržavaju svoj tim samo kad pobjeđuje, to nam ne treba. To je nešto što igrači osjećaju", dodao je Keiroš.

On je rekao da je cilj da se iranski igrači osjećaju kao da ih čeka sjajna predstava, da im umovi budu fokusirani samo na fudbal.

Bonus video: