Start protiv Tunisa: Danska bi da nastavi seriju

Danci, koji su primili samo tri gola u kvalifikacijama za SP, danas igraju sa Tunisom (14) u prvom meču grupe D

1757 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danska mora da pobijedi prvi meč na Mundijalu u Kataru ako želi da plasman u osminu finala, što je bez dileme prvi cilj, pretvori u realnost.

Tunis je tim koji zna kako da se takmiči i igra na rezultat, ali mu je s pravom pred početak Svjetskog prvenstva data uloga autjsadera među rivalima kakvi su Danci, Francuzi i Australijanci.

Današnji meč (14 sati) na stadionu “Edukejšn” pokazaće je li Danska tako čvrsta kao što se vjeruje da jeste i da li je sačuvala sve ono dobro što je pokazala na Euru prošle godine kada je stigla do polufinala.

"Mislim da smo spremni, ali u fudbalu to morate da potvrđujete iz dana u dan. Nisu važne samo želje i osjećaj koji imate, morate da posjedujete kvalitet. Definitivno ga imamo, a o timskom duhu ne pričam, jer je ova ekipa pokazala da joj tu nema premca", rekao je selektor “danskog dinamita” Kasper Hjulmand.

Danska je na mundijalima učestvovala pet puta. I samo jednom - 2010. u Južnoj Africi - nije prošla grupu.

Tri puta je stizala do osmine finala, a najbolji rezultat je ostvarila 1998. u Francuskoj kada je igrala u četvrtfinalu.

Hjulmandov sastav se na Mundijal plasirao tako što je slavio u devet od 10 mečeva u kvalifikacijama. Primio je samo tri gola...

"Možemo da pobjeđujemo u kontinuitetu. Da li smo favoriti? Ne, ali imamo snagu da nadigramo svakog", poručio je Hjulmand.

Kapiten Danske je Simon Kjer koji je u susret meču sa Tunisom pomenuo saigrača Kristijana Eriksena, koji se vratio fudbalu nakon što je tokom Eura kolabirao na terenu.

"Velika je stvar što je Kristijan opet na terenu, što uopšte igra fudbal nakon svega što se dogodilo. Svaki minut koji provodi u igri je plus za Dansku, jer je jedan od najboljih s kojim sam igrao", kazao je Kjer.

Tunis vjeruje da može da se proslavi na premijeri.

"Rivali u grupi su veoma dobre selekcija, a Danska jedna od najboljih u Evropi. Ipak, znamo joj mane, možemo da ih iskoristimo. Nadam se da će na startu svijet vidjeti pravo lice Tunisa", istakao je selektor Žalel Kadri.

Bonus video: