Mesi pozvao na ujedinjenje: Sada moramo da pokažemo koliko smo jaki

Argentina naredna dva meča igra protiv Meksika i Poljske

8467 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kapiten Argentine Lionel Mesi stao je pred novinare nekon poraza od Saudijske Arabije, u najvećoj senzaciji u istoriji svjetskih prvenstava.

"Gaučosi" su doživjeli prvi poraz od 2019. godine, nakon serije od 36 utakmica u kojima nisu izgubili.

"Ovo je situacija kroz koju ova grupa igrača nikada nije prošla - prošlo je dosta vremena otkako smo pretrpjeli tako težak udarac. Nismo očekivali da ćemo ovako početi", rekao je Mesi, koji je postigao gol iz penala u 10. minutu za 1:0.

U prvoj dijelu Argentini su poništena tri gola, a u samo pet minuta nastavka - dva pogotka Saudijske Arabije za neočekivani preokret.

"Za pet minuta smo napravili dvije grešake i našli se u neugodnoj situaciji. Bilo je jako teško nakon toga, izgubili smo organizaciju i počeli da lupamo po lopti", dodao je Mesi.

Kaže i da ga protivnik - nije iznenadio.

"Znali smo da su tim koji će igrati ako mu mi dozvolimo... Nisu nas iznenadili, znali smo da to mogu".

Argentina je u teškoj situaciji...

"Očigledno je da sada moramo da pobijedimo. Na nama je da popravimo ono što smo pogriješili i da se vratimo osnovama onoga što jesmo. Sada je vrijeme da pokažemo koliko smo zaista jaki. Moramo da budemo ujedinjeni. Boli nas ovaj rezultat, navijači su povrijeđeni, ali treba da vjeruju da ih ova ekipa neće iznevjeriti".

Bonus video: