Selektor Saudijske Arabije poslije istorijske pobjede: Ponekad nastane ludilo u svijetu fudbala

Saudijska Arabija pobijedila je danas poslije preokreta Argentinu sa 2:1, u prvoj utakmici Grupe C na Svjetskom prvenstvu u Kataru

22459 pregleda 2 komentar(a)
Erv Renar, Foto: Reuters
Erv Renar, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Erv Renar rekao je da ponekad u svijetu fudbala nastane ludilo, poslije današnje pobjede protiv favorizovane Argentine na Svjetskom prvenstvu.

"Pobjeda... Osjećam se lako... Čestitam ovim fantastičnim igračima, uvijek im čestitam i to radim već tri godine. Danas su nam se poklopile zvijezde. Ne smijemo zaboraviti da je Argentina i dalje fantastična ekipa, bili su neporaženi u 36 utakmica", rekao je Renar.

Saudijska Arabija pobijedila je danas poslije preokreta Argentinu sa 2:1, u prvoj utakmici Grupe C na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Argentina je povela u 10. minutu golom Lionela Mesija iz jedanaesterca. Izjednačio je Saleh Al Šehri u 48. minutu a veliku, iznenađujuću pobjedu Saudijskoj Arabiji donio je Salem Al Davsari lijepim golom u 53. minutu.

"Argentina je aktuelni šampion Južne Amerike, sa sjajnim igračima, ali to je fudbal, to je tako, ponekad u svijetu fudbala nastane ludilo", naveo je selektor saudijskog tima.

Upitan kako će proslaviti veliku pobjedu, Renar je rekao da je ekipa slavila 20 minuta i da se okreće drugim utakmicama.

"Kada dođete na Svjetsko prvenstvo morate da vjerujete u sebe. Svašta može da se desi u fudbalu. Ponekad protivnika može da prestigne vaša motivacija. Lionel Mesi će reći sebi da protiv Saudijske Arabije mora dobro da počne meč, ali naravno njegova motivacija neće biti ista kao kada igra protiv Brazila. To je normalno", naveo je on.

"Ovo je pobjeda za pamćenje, istorijska pobjeda i to je važno. Ali, moramo da gledamo dalje, pošto nas čekaju još veoma dvije teške utakmice", dodao je Renar.

Argentini su tri gola poništena zbog ofsajda, a Renar je bio nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu.

"Taktički nismo bili dobri u prvom poluvremenu. Bio je penal, nekoliko situacija ofsajda, ali bilo je tijesno. Da smo primili drugi gol, to bi bio kraj utakmice za nas. Na poluvremenu nisam bio zadovoljan, nije bilo pritiska na argentinski tim. Sada smo srećni, ali imamo još dva meča", naveo je Renar.

Bonus video: