Ponovo taj Očoa: Levandovski tragičar, remi po mjeri Argentine i Saudijske Arabije

Meksiko i Poljska igrali 0:0, Robert Levandovski promašio penal

11426 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon senzacionalnog, istorijskog poraza Argentine od Saudijske Arabije bilo je jasno da će druga utakmica u grupi C između Meksika i Poljske imati ogroman ulog. Eventualnim trijumfom jedna od ekipa napravila bi veliki korak ka nokaut fazi, ali nakon duela na "974" stadionu najsrećniji mogu da budu Mesi i saigrači, ali i Saudijska Arabija.

Meksiko i Poljska igrali su 0:0, a za pobjedom žale Poljaci, koji su u 58. minutu imali penal. Ektor Moreno je oborio Roberta Levandovskog, a sudija Kris Bit dobio signal iz VAR sobe da provjeri tu situaciju. Nakon dodatnih pregleda, Australijanac je promijenio svoju odluku, dosudio penal, a Levandovski dobio priliku da postigne prvi gol na mundijalima u karijeri. Ali, poljski golgeter je na drugoj strani imao Giljerma Očou, legendu svjetskih prvenstava koji briljira kada se pojavi na planetarnim smotrama. Očoa je napravio fintu tijelom, bacio se u lijevu stranu i spriječio Levandovskog da postigne gol.

I to je bila jedina, prava šansa za Poljake na današnjoj utakmici. Levandovski je u prvom poluvremenu bio neprimjetan, u drugom izuzev tog penala nije imao neku izrazitu šansu, pa je utisak da je možda mogao da bude i zamijenjen. I Pjotr Zjelinski, vođa veznog reda Poljaka danas je bio blijed.

SP Katar 2022.
foto: Reuters

A borbeni, temperamentni Meksikanci su od starta bili bolji rival. Nisu stvorili previše izglednih šansi, ali su napadali od prvog sudijskog zvižduka nošeni sjajnom podrškom sa tribina.

Napadli su "sombrerosi" u prvom dijelu najviše preko desne strane gdje je bio Irving Lozano, a upravo je nakon jednog centaršuta se te strane Vega bio u prilici, ali nije dobro udario loptu.

U nastavku su se Poljaci malo trgli, ali izuzev spomenutog penala nisu stvorili neke šanse. U finišu su igrali sa dva napadača - šansu je pored Levandovskog dobio Arkadijuš Milik - ali je bilo kasno za bilo kakvu promjenu.

Meksiko, SP Katar 2022.
foto: Reuters

Meksikance može da raduje i povratak Raula Himenesa, koji je u 70. minutu ušao u igru, nakon što je veći dio sezone prije početka Mundijala propustio zbog povrede.

U drugom kolu Poljska igra protiv Saudijske Arabije, a Meksiko protiv ranjene Argentine.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: