“Vatreni” kreću u misiju i upozoravaju: Pažnja na Maroko

“Sigurno nas svi drugačije gledaju nego prije Rusije. Vrijedimo, svjesni smo toga”, rekao je selektor Zlatko Dalić

4408 pregleda 0 komentar(a)
Hrvatski fudbaleri na treningu, Foto: Reuters
Hrvatski fudbaleri na treningu, Foto: Reuters

Hrvatska je prije četiri godine zadivila svijet, stigla do finala kao autsajder, a u Katar doputovala kao selekcija koja će biti meta, s obzirom na status vicešampiona i kvalitet koji ima.

“Vatreni” su spremni da prihvate takvu ulogu, uoči meča sa Marokom na otvaranju grupe F.

“Sigurno nas svi drugačije gledaju nego prije Rusije. Vrijedimo, svjesni smo toga”, rekao je selektor Zlatko Dalić.

“Ali, moramo da budemo realni i objektivni. Pritisak je veliki, očekivanja su velika. Nećemo upasti u takvu zamku, idemo utakmicu po utakmicu".

Luka Modrić će posljednji put predvoditi Hrvatsku na Mundijalu, dovoljno je iskusan da amortizuje očekivanja javnosti i želje navijača.

“Moramo ostati skromni i ponizni i ne zanositi se s velikim izjavama. Samo rad i maksimum na terenu pa ćemo vidjeti za što će nam to biti dovoljno. To je jedino što možemo da garantujemo”, kazao je Modrić

"Imamo sve što nam treba, ali sve bi to trebalo da pokažemo na terenu. Sviđa mi se ova kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova, ali najvažnije je da imaš vjeru u sebe. Tada je sve moguće. Prije četiri godine smo bili jako blizu, zašto to ne bismo i ponovili. U fudbalu je sve moguće, samo treba vjerovati", kazao je Dejan Lovren.

Ambicije i snagu “vatrenih” prvi će testirati Maroko (srijeda, 11 sati), selekcija koju je na Mundijal odveo Vahid Halilhodžić, ali u kojoj su igrački “klanovi” bili jači od timskog duha, pa je nekadašnji trener zagrebačkog Dinama morao da ode sa klupe kako bi se u reprezentaciju vratio “otpisani” Hakim Ziješ.

"Analizirali smo ih, sjajna su ekipa, dobro su posloženi. Imaju odlične pojedince na svim pozicijama. Promjena selektora je njihova stvar, to ne želim da komentarišem", naglasio je Dalić.

“Naše ambicije su – nemamo šta da izgubimo. Ne plašimo se nikoga i vidimo našu šansu. U fudbalu se nikada ne zna, često se događaju iznenađenja, zašto mi ne bismo napravili jedno”, rekao je Sofijan Bufal, marokanski napadač francuskog Anžea.

Marokanci su možda i najtalentovaniji afrički predstavnik na Mundijalu, pored Ziješa, klasu za veliku scenu imaju Hakimi (PSŽ), En Nesiri (Sevilja), Amrabat (Fiorentina...), ali Hrvatskoj je dobar start neophodan, pred duele sa Belgijom i opasnom, a nepoznatom Kanadom.

“Nema lakog protivnika, cijenimo ih i respektujemo, čekako tešku utakmicu. Svi igraju dobro, iznenađenja su moguća. Pratili smo Saudijsku Arabiju i Tunis... Ući ćemo s maksimalnim respektom," kazao je Dalić.

“Oni su jako dobra ekipa s puno fenomenalnih igrača u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica protiv tima prema kome imamo veliki respekt. Moraćemo da budemo na najboljem mogućem nivou da izvučemo dobar rezultat”, zaključio je Modrić.

Bonus video: