Teorija zavjere iz Španije: Mesijeva veza sa Saudijskom Arabijom i šokantan mundijalski poraz

U tekstu uticajnog sportskog lista se navodi "šokantna pobjeda tjera sve da se zapitaju ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svjetskog prvenstva, kako su Saudijci prekinuli niz od 36 utakmica bez poraza Argentine", piše u tekstu, a kao odgovor na to pitanje nudi se činjenica da je Leo Mesi nedavno postao promoter Saudijske Arabije

13607 pregleda 9 komentar(a)
Mesi na meču sa Saudijskom Arabijom, Foto: Reuters
Mesi na meču sa Saudijskom Arabijom, Foto: Reuters

Nevjerovatne optužbe ili nevjerovatna teorija zavjere stiže iz Španije, nakon šokantne pobjede Saudijske Arabije protiv Argentine (2:1).

List As sumnja da su "gaučosi" i Leo Mesi pustili rivala da pobijedi.

U tekstu uticajnog sportskog lista se navodi "šokantna pobjeda tjera sve da se zapitaju ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svjetskog prvenstva, kako su Saudijci prekinuli niz od 36 utakmica bez poraza Argentine", piše u tekstu, a kao odgovor na to pitanje nudi se činjenica da je Leo Mesi nedavno postao promoter Saudijske Arabije.

Mesi je potpisao unosan ugovor da bude sportski ambasador te zemlje, te da lobira da Saudijska Arabija dobije domaćinstvo Mundijala u narednom periodu.

"Ugovor specifično govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primijeti da Saudijska Arabija želi Svjetsko prvenstvo 2030. godine", stoji u tekstu.

Saudijska Arabija želi da popravi imidž u svijetu nakon ubistva novinara Džamala Kašogija i optužbi za kršenje ljudskih prava, a Mesi je idealna osoba da to uradi, tvrdi As...

Bonus video: