Stojković: Očekujem hrabru i dobru Srbiju; Tadić: Hoćemo da uživamo

Srbija sjutra (20) protiv Brazila igra prvi meč na Mundijalu

8845 pregleda 30 komentar(a)
Dragan Stojković na pres konferenciji, Foto: Reuters
Dragan Stojković na pres konferenciji, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Srbije sjutra (20) igra prvi meč na Mundijalu. Rival je Brazil, prvi favorit za osvajanje titule i, po mnogima, najkvalitetnija reprezentacija u Kataru.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je u obraćanju medijima kazao da je pod znakom pitanja nastup Filipa Kostića. Novinari iz Srbije koji se nalaze u Kataru pišu da će Aleksandar Mitrović vjerovatno biti spreman za meč.

"Nijedan trener na svijetu neće vam reći sastav ekipe. Ne znam zašto je tako... Znam sastav Brazila, barem 99 odsto. Neće to ništa promijeniti. Odlično smo radili u Kataru, privikli se na klimu. Otkriću vam jedan detalj - neizvjestan pred utakmicu je Filip Kostić. Svi ostali su zdravi... Mitrović radi sa ekipom i ne boli ga ništa, ne osjeća bol. Očekujem hrabru i dobru Srbiju, spremnu da zabilježi pozitivan rezultat", rekao je Stojković na konferenciji.

Stojković i Tadić na konferenciji
Stojković i Tadić na konferencijifoto: Reuters

Piks isitiče da u ovom trenutku ne razmišlja o fudbalu.

"Što se tiče same pripreme, ako ćete mi vjerovati – ne razmišljam o fudbalu. Jedino o fudbalu ne razmišljam i koncentrisan sam na stvari koje će doći. Ostavljam fudbal kada sam sam. Sve sam smislio već i upakovano je u ono što nas očekuje... Nisam pod stresom, mnogo se osjećam lijepo i srećno što sam Srbiju doveo do Katara. To me čini veoma srećnim čovjekom i nije mala stvar biti među 32 najbolje ekipe. Nije samo Brazil bitan, bitni su i Kamerun, Švajcarska... Ovo je turnir i idete utakmicu po utakmicu. Učinićemo sve da prikupimo što više bodova i hoćemo da prođemo dalje. Što je Brazil važniji od Kameruna i Švajcarske? Moramo da budemo mentalno spremni da nas zdravlje posluži i da imam sve igrače, pa neće biti problem i ostvarićemo svoj cilj zbog koga smo tu", kazao je selektor Srbije.

Imao je poruku za igrače

„Niko nema krila da leti, važni su volja, želja, ali i umijeće. Inteligencija pravi razliku, hoćemo da igramo, da se nadmećemo... Ovo je igra „deset na deset“, zato smo spremni. I hoćemo da uživamo u fudbalu“, konstatovao je Stojković.

Osim Stojkovića na konferenciji je pričao i kapiten Dušan Tadić.

Tadić na konferenciji
Tadić na konferencijifoto: Reuters

"Odlično se osjećamo, srećni smo uz selektora Dragana Stojkovića. Učinio nas je ponosnim, kao i cijelu našu državu", rekao je Tadić.

Fudbaler Ajaksa je potom govorio o narednom rivalu.

"Imaju odličan tim, skup kvalitetnih i uigranih individualaca. Hoćemo, ipak, da pokažemo Srbiju u najboljem izdanju, ponosnu i uvjerenu u svoju moć. Pokušaćemo da se još jednom dokažemo u velikoj utakmici", poručio je Tadić.

Bonus video: