Portugal u sjenci Ronaldovog rijalitija traži prvu pobjedu

Portugal protiv Gane (17 h) u grupi G - Fernando Santoš uvjerava da situacija sa Ronaldom i Junajtedom ne utiče na tim

2831 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters

Nakon senzacionalnih poraza Argentine i Njemačke, niko više ne smije da tvrdi da je neko apsolutni favorit na startu Mundijala. Pogotovo ne tim koji je u središtu rijalitija sa Kristijanom Ronaldom - Portugal u 17 časova igra sa Ganom, samo dva dana nakon što je CR7 sporazumno raskinuo saradnju sa Mančester junajtedom i stavio tačku na bolni drugi mandat na „Old trafordu”.

Selektor šampiona Evrope iz 2016, Fermando Santoš, uvjerava da ta cijela situacija neće uticati na njegov tim.

- O tome se uopšte nije ni raspravljalo. Ta tema nikada nije pokrenuta u timu, čak ni on o njoj nije govorio - rekao je iskusni strateg.

Iako je portugalska javnost okrenula leđa petostrukom osvajaču Zlatne lopte i traži da bude na klupi, Santoš nema dilemu i 37-godišnjak iz Funšala će kao kapiten početi svoju 192. utakmicu u dresu reprezentacije.

Kapiten Mančester junajteda Bruno Fernandeš, kojeg su kamere uhvatile kako je „iskulirao” pozdrav sa dojučerašnjim saigračem na početku priprema reprezentacije, naglašava da nije razgovarao o cijeloj situaciji sa Ronaldom.

- Ne osjećam nelagodu, ne moram da biram stranu. Bio je san igrati sa njim za Junajted, ali znamo da ništa ne traje vječno. Bilo je dobro dok je trajalo - istakao je lucidni vezista.

Portugalci su na prethodnom Mundijalu poraženi u osmini finala od Urugvaja i Santoš ne želi da se to ponovi. Ali, ne želi da mu se dogodi isto što i na Euru 2016, kada je sa tri remija u grupi stigao do nokaut faze, iako je tada njegov tim osvojio titulu.

- Šok nisu doživjeli samo Argentina i Njemačka, već i ostali timovi. Zato je važno da budemo ozbiljni i turnir počnemo pobjedom.

Gana je dugo bila najveća nada afričkog fudbala, a 2010. je u Južnoj Africi pod vođstvom Milovana Rajevca dogurala do četvrtfinala i postala prva selekcija sa Crnog kontinenta koja je to uspjela. Imala je i penal u produžecima protiv Urugvaja za polufinale, ali je Asamoa Đan bio neprecizan.

„Crne zvijezde” od tada nisu bile tako uspješne, za Mundijal u Rusiji se nisu ni kvalifikovali, a sada pod vođstvo Otoa Ada žele da pokažu šta mogu. I ne žele da se osvrću na situaciju sa Ronaldom, već da urade ono što i Tunis i Maroko u 1. kolu - da zaustave evropsku selekciju.

- Ne zanima nas šta se dešava u portugalskom timu. Svi su oni veliki profesionalci, igraju na Mundijalu i biće spremni, šta god drugo da se dešava. Portugal je favorit na papiru, na nama je da dokažemo da je od toga bitnije ono što se dešava na terenu. Moramo da budemo opušteni, šta god da se desi na ovoj utakmici imaćemo šansu da prođemo u osminu finala. Samo je potrebno da budemo hrabri - poručio je kapiten Gane Andre Aju, jedini uz svog brata Žordana koji je iz sadašnjeg tima igrao u porazu od Portugala na SP u Brazilu 2014. godine (2:1

Bonus video: