Stative Urugvaja u meču koji nije ponudio mnogo, Južna Koreja izvukla bod

Urugvajci već 465 minuta nisu primil gol u grupnoj fazi Mundijala - još od pogotka Vejna Runija 2014. u Brazilu

6907 pregleda 0 komentar(a)
Kavani u duelu sa odbranom Južne Koreje, Foto: Reuters
Kavani u duelu sa odbranom Južne Koreje, Foto: Reuters

Urugvaj i Južna Koreja nisu ponudili mnogo na otvaranju grupe G, osim takmičarske i taktičke discipline, kojima su potencijalno opasni igrači-napadači u oba tima svedeni na puke aktere, a ne zapažene pojedince.

Na kraju 0:0, četvrta mundijalska utakmica bez pogodaka, prva na kojoj golmani nisu imali nijednu odbranu.

"Urusi" su, ipak, bili bliži pobjedi, dva puta su pogađali okvir gola, ali bili su to trenuci inspiracije...

Odbrana Koreje, sastavljena od četiri fudbalera i golmana sa istim prezimenom - Kim, a u kojoj je dominirao najpoznatiji i najbolji od njih, Kim Min Jae iz Napolija, držala je van ritma Darvina Nunjesa i Luisa Suaresa, kasnije i Edinsona Kavanija, a samo je centarfor Liverpula imao konkretan pokušaj ka golu rivala i to sa ivice šesnaesterca desetak minuta prije kraja.

Urugvajci jesu bili nadmoćniji i sa većim posjedom, ali su najbolje šanse stvorili iz prekida, koji jeste njihovo jako oružje, te zahvaljujući "razornom" Fedeu Valverdeu.

U finišu poluvremena Dijego Godin, 36-godišnji veteran, udarcm glavom je pogodio stativu, da bi u finišu meča Valverde, as Reala, pokazao još jednom kakav udarac ima - sa 25 metara je uzdrmao okvir gola rivala.

Na drugoj strani, najbolji azijski fudbaler Son Ming Hjong (Totenhem) imao je previše defanzivnih obaveza, bio je daleko od opasne zone, nije ni bio u prilici da koristi brzinu i eksplozivnost, te dobro poznata utrčavanja iz drugog plana.

Jedinu priliku imao je napadač Bordoa Hvang, čiji je udarac u 34. minutu završio preko prečke.

Urugvaj već 465 minuta nije primio gol u grupnoj fazi Mundijala - još od pogotka Vejna Runija 2014. u Brazilu.

Bonus video: