Katar protiv Senegala: Domaćin mora da popravi utisak

Od 14 sati se igra prvi meč grupe A

2725 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon slabe partije na premijeri jasno je da Katar nije na nivou većine ostalih ekipa na Svjetskom prvenstvu.

Zemlja domaćin Mundijala je bila blijeda protiv Ekvadora, lagano taj meč izgubila, pa je današnja (14) utakmica protiv Senegala prilika za popravni. Ali, ni u ovom susretu ekipa Feliksa Sančesa nije favorit.

"Utakmica protiv Ekvadora se nije odvijala onako kako smo planirali. Analizirali smo greške i spremni smo za Senegal. Riječ je o jakoj selekciji i daćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata", poručio je Sančes.

Ismael Mohamed u pomoć poziva navijače.

"Više nego ikada nam je potrebna njihova pomoć. Fokusirani smo, nadam se da ćemo jako ući u utakmicu. Na premijeri nismo igrali na vrhunskom nivou, ali je sada vrijeme da popravimo utisak", rekao je Mohamad.

Senegal je na premijeri 84 minuta odolijevao Holanđanima, bio nadomak boda, da bi na kraju, ipak, morao da se pomiri sa porazom.

"Trebalo je da osvojimo bod. Detalji su odlučili. Šteta je što nismo uspjeli prvi da postignemo gol, jer mislim da bismo onda imali šansu. Bilo je teško, jer smo na tom susretu izgubili Kujatea, koji se povrijedio. Gubitak takvih igrača utiče na razvoj događaja na terenu", smatra kapiten Senegala Kalidu Kulibali.

Šampion Afrike će šansu za prvu pobjedu na Mundijalu tražiti protiv prvaka Azije.

"I dalje imamo šanse za prolazak grupe. Naši mladi igrači će morati da se dokažu na naredna dva meča. Očekuju nas dva finala. Daćemo sve za pobjedu kako bismo protiv Ekvadora igrali odlučujući meč", jasan je Kulibali.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: