Rišarlison: Dječački san koji se ostvario

Napadač Totenhema je zbog povrede propustio prošli Mundijal, sada je na debiju na SP postigao dva gola

6106 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazil slavi Rišarlisona.

Napadač Totenhema je zbog povrede propustio prošli Mundijal, sada je na debiju na SP postigao dva gola, srušivši Srbiju (2:0).

Njegov drugi pogodak je pravo malo remek-djelo...

"Ostvario sam san iz djetinjstva. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u drugom poluvremenu, kada se protivnik umorio što smo uspjeli da iskoristimo. Sada smo srećni i sigurni", rekao je Rišarlison i opisao kroz šta je prolazio pred Mundijal u Rusiji 2018.

"Prije četiri godine sam plakao, mislim da mi je to bio jedan od najdužih dana u životu".

Imao je povredu i pred ovaj Mundijal.

"Čekao sam ljekarski nalaz, doktori su išli s jedne na drugu stranu, vrijeme je stajalo. Sav trud oporavka je vrijedio, potrudio sam se da stignem do Svjetskog prvenstva".

Drugi gol protiv "orlova" opisao je ovim riječima:

"Ne znam da li su u Srbiji pratili, ali sam postigao sličan gol na treningu u Italiji. Ono što uradiš na treningu i jeste suština da ponoviš na utakmici. Imao sam priliku da zahvatim volej i postigao sam prelijep gol. Postizaću ih još. Moram samo da se zahvalim svojim saigračima. Rekao sam da mi je potrebna samo jedna lopta da postignem gol i ta lopta je stigla. Tokom nedjelje sam govorio da će biti teško probiti njihov blok, a navikao sam da igram protiv zatvorenih timova u Engleskoj, pa sam naučio da koristim prilike koje mi se ukažu. Hvala Bogu, večeras sam dve pretočio u golove", rekao je napadač Totenhema.

Bonus video: