"Mundijalski CFL": Sve utakmice tačno u podne - tri u subotu, dvije u nedjelju

U subotu Rudar - Arsenal, Iskra - Mornar i Dečić - Jedinstvo Franca, u nedjelju Budućnost - Jezero i Sutjeska - Petrovac

4221 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Utakmice 17. kola Meridinanbet 1. Crnogorske fudbalske lige igraju se u neobičnoj satnici - početak svih pet mečeva zakazan za 12 časova.

Tri utakmice igraju se u subotu, dva su na programu u nedjelju.

Fudbalski savez je ovim omogućio da gledaocima koji žele uživo gledaju mečeve domaćeg fudbalskog šampionata propuste što manje od Svjetskog prvenstva.

Dakle, oni koji se odluče da u subotu dođu na stadion pod Golubinjom, gdje igraju Rudar - Arsenal, ili teren OFK Titograda gdje je Dečić domaćin Jedinstvu, ili u Danilovgrad gdje se sastaju Iskra i Mornar, propustiće eventualno drugo poluvrijeme mundijalskog sudara Tunisa i Australije.

Oni koji u nedjelju dođu na stadion pod Goricom da gledaju Budućnost protiv Jezera, ili na stadion kraj Bistrice da vide meč Sutjeske i Petrovca, mogli bi da propuste samo drugu polovinu sudara Japana i Kostarike.

Dakle, oni ljubitelji fudbala koji su, uprkos svemu, vjerni domaćem loptanju, neće na Svjetskom prvenstvu propustiti ništa specijalno.

Meridijan 1. CFL je, inače, jedno od rijetkih prvoligaških takmičenja koje se igra usred Mundijala, a fudbaleri će u subotu i nedjelju trčati za loptom na pet terena poslije 14-dnevne pauze zbog prijateljskih utakmica crnogorske reprezentacije prošle sedemice.

Finiš jesenjeg dijela prvenstva (do polusezone su ostala još tri kola) Budućnost dočekuje kao lider sa 31 bodom, jednim više od drugoplasirane Sutjeske a četiri više od trećeplasiranog Dečića.

Podgoričani su veliki favoriti protiv Jezera, a i vrlo su motivisani, jer Plavljane nisu savladali na tri posljednja međusobna duela (dva poraza i remi).

„To je tim koji nam je pravio dosta problema u posljednje vrijeme, igra dobar fudbal i ove sezone, tako da zaslužuje naš maksimalan respekt. Međutim, imajući u vidu da smo od dolaska novog trenera dosta podigli nivo igre, ubijeđen sam da u nedjelju neće biti problema što se tiče nas i konačnog rezultata. Naravno, znamo da ćemo za pobjedu morati da pružimo maksimum od prvog do posljednjeg minuta“, kaže napadač Budućnosti Marko Mrvaljević.

Sutjeska prošle sezone nije pobijedila Petrovac u četiri pokušaja - dio toga je naplatila u septembru u gostima, kada je na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" slavila 4:0, a u nedjelju će pokušati da upiše još jednu pobjedu.

Dečić je favorit protiv Jedinstva, Rudar protiv Arsenala igra za bijeg iz baraž-zone, dok Iskra protiv Mornara, u derbiju začelja, ima imperativ pobjede da napokon uhvati neki voz u borbi za opstanak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: