Holandija - neambicioznost koja iritira, odvažni Ekvador umalo do preokreta

Samo dva udarca ka golu imali su Holanđani, od kojih je jedan završio u mreži - 1:1 protiv Ekvadora, koji je bio bliži pobjedi

6284 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Holandija je razočarala protiv Ekvadora, ali je i remijem (1:1) došla na korak od plasmana u osminu finala, jer se u trećem kolu sastaje sa autsajderom Katarom, gdje je "narandžastima" dovoljan i bod.

Razočarala je četa Luja vana Gala, koja je povela u 6. minutu lijepim golom Kodija Gakpa, a onda do kraja meča još samo jednom (!?) uputila udarac ka protivničkom golu - i to visoko iznad prečke u 66. minutu, kada je odapeo vezista Atalante Ten Kopmejners.

Holandija - Ekvador
foto: Sofascore

Na pamti se kada je jedna reprezentacija, i to favorit, imala tako skroman učinak u napadu. Nevjerovatna je neambicioznost kojom su "narandžasti" odigrali najveći dio meča na stadionu "Kalifa internešnl", kao da su željeli da se približe drugoj fazi uz što manji otrošak energije, što je moglo da im se osveti.

Ekvador je, naime, zatresao mrežu u finišu prvog dijela - gol Estupinjana poništen zbog ofsajda, ali je zato priznat početkom nastavka, kada je Ener Valensija dao treći gol na ovom SP, a šesti uzastopni u dresu svoje reprezentacije. Igrao se 49. minutu.

Odvažni "latino trikolori" nisu ustuknuli do kraja, bili su opasniji protiv rivala koji ni sam ne zna kakvu je vrstu utakmice igrao, a velika sreća bila je na strani Van Galovog tima u 58. minutu. Tada je Van Dajk izblokirao opasan udarac Valensije, a loptu je natrčao Gonsalo Plata i silovito je zakucao u prečku.

U posljednjem kolu Ekvadoru će biti teže protiv Holandije, jer ima opasnijeg rivala - mora da osvoji bod protiv Senegala da bi se plasirao u osminu finala, dok "lavovima Terange" treba pobjeda.

Problem za južnoamerikance može da predstavlja povreda Enera Valensije - najbolji igrač tima u bolovima je napustio teren u finišu. Ima četiri dana da se oporavi za odlučujući meč.

Bonus video: