"Gordi Albion" doziranom igrom do remija, Ameri moraju da pobijede Iran

Engleska se štedjela protiv Sjedinjenih Američkih Država i remijem 0:0 došla na korak od osmine finala

11906 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Englezi su kalkulisali protiv Sjedinjenih Američkih Država u drugom kolu mundijalske grupe B (0:0). Ostrvski mediji pišu da je tim Gareta Sautgejta odigrao razočaravajuću utakmicu, a mogli su da dodaju da je odigrao "doziranu" utakmicu.

Nakon goleade protiv Irana u prvom kolu (6:2) Englezi su spustili loptu, malo i štedjeli energiju, svjesni da im je dovoljan i remi. Mogli su, doduše, i da plate skuplju cijenu - Amerikanci su bili opasniji u pojedinim fazama meča, imali su opasne nalete, Kristijan Pulušić je uzdmao prečku, ali su Englezi na kraju ipak rutinski ostvarili ono što im je trebalo.

Za šta im je trebalo? S obzirom na situaciju u grupi, gdje imaju četiri, Iranci tri, Ameri dva a Velšani jedan bod, u posljednjem kolu u "britanskom derbiju" protiv Velsa dovoljan im je i bod za prolaz, vjerovatno i za prvo mjesto.

Mogu čak i da izbube - ali manje od četiri razlike, opet će se plasirati u osminu finala.

Engleska - SAD
foto: Sofascore

Sautgejt je izveo isti tim koji je je bio goropadan na premijeri protiv Irana, sa Harijem Kejnom koji se tada povrijedio, ali je u međuvremenu stigao da se oporavi.

Napadač Totenhema, koji sa 51 golom u reprezentaciji juri najboljeg strijelca Albiona svih vremena Vejna Runija (53) imao je dvije dobre šanse na utakmici, jednu na početku kada ga je izblokirao Cimerman, drugu u nadoknadi kada je glavom pucao pored gola.

Između toga - Englezi nisu mnogo prijetili, a osim u finišu prvog i na kraju drugog poluvremena, kontrolisali su napade Amerikanaca.

"Nije to bila naša najbolja utakmica, u to nema sumnje. Bili smo dobri u posjedu, nedostajao je finalni 'proizvod'. Ipak, sačuvali smo mrežu i to nas stavlja u sjajnu poziciju pred posljednje kolo", istakao je Kejn.

Amerikanci su u 26. minutu imali dobru šansu Mekenija, u 33. minutu je Pulišić ljevicom pogodio prečku. Početkom nastavka "jenkiji" su napadali u talasima, imali su seriju kornera, ali je i njihov ritam ubrzo splasnuo.

Nakon dva remija, sada ih čeka utakmica svih utakmica protiv Irana, a samo ih pobjeda vodi u osminu finala. Treći remi neće biti dovoljan.

Bonus video: