Timski duh gura Francuze, Danci znaju da moraju bolje

Derbi grupe D se igra u 17 sati na stadionu "974" - aktuelni prvak svijeta se nakon sigurne pobjede nad Australijom sastaje sa Danskom

5411 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ako je Brazil "napunio oči" i od svih favorita najviše oduševio u prvom kolu Mundijala, onda za Francusku može da se kaže da je samo potvrdila da ni brojne povrede i izostanci nisu ubili timski duh.

Didije Dešan će vjerovatno nakon Svjetskog prvenstva napustiti klupu, ali pobjeda na startu protiv Australije (4:1) jasna je poruka da aktuelni prvak svijeta ne želi ni da pomisli na predaju u borbi za "boginju", uprkos tome što nema Karima Benzeme, Pola Pogbe, N’Goloa Kantea...

"Trikolori" sada imaju ozbiljan zadatak, na pariru ozbiljniji nego što je bio okršaj sa Australijancima - danas u 17 sati ih čeka duel sa Danskom.

Pobjeda na premijeri je vratila mir u francuski tim, trijumf danas nije imperativ, ali Dešanov sastav želi da autoritativnim izdanjem kolo prije kraja osigura prolaz u osminu finala.

"Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala nakon što je gubila, jer Australija nije naivan protivnik. Preuzeli smo teren, pokazali da imamo karakter i da vjerujemo u sopstvene mogućnosti. To je ono što želim da vidim od Francuske", rekao je Dešan.

Francuzi u prvom kolu nisu dobro počeli meč, ali kao da je gol Krega Gudvina dao snagu favoritu.

Uslijedio je pogodak Adrijena Rabioa, potom se dva puta upisao Olivije Žiru, jednom Kilijan Mbape.

"Ubjedljiv trjumf je nešto što nam je trebalo na startu. Imali smo težak period, ostali bez bitnih igrača, ali ovo je tim - svaki pojedinac daje sve za grupu", kazao je Dešan, koji je protiv Australije ostao bez Lukasa Ernandesa (povreda koljena).

Francuska je prvi aktuelni šampion još od 2006. i Brazila koji je slavio na otvaranju narednog Mundijala.

A šta može Danska, koja je u nizu od tri remija na mundijalima?

"Zašto ne bismo pobijedili?", poručuje štoper Danaca Andreas Kristensen.

Defanzivca Barselone čeka okršaj sa paklenim napadom Francuske.

"Nema straha, ali poštovanja prema svim tim igračima ima. Svi se dobro znamo, igramo u vrhunskim klubovima, rivali smo često. A ovo je Mundijal, na njemu igraju najbolji, zar ne?", kaže bivši igrač Čelsija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: