Posebna utakmica za Miodraga Džudovića: Jezero i Plav su emocije, cilj je pobjeda za Budućnost

Budućnost u nedjelju u podne dočekuje Jezero

4734 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

U nedjeljnom matineu pod Goricom (12), u jeku Mundijala, fudbaleri Budućnosti žele da ostanu na prvom mjestu crnogorskog šampionata.

Dočekuju Jezero nakon pauze, koju su dočekali kao lideri i sa četiri vezane pobjede.

„Prethodna pauza nam nije prijala, jer smo krenuli u seriju negativnih rezultata, ali ako je uporedimo sa ovom koja je iza nas - pokušali smo da izvučemo pouke iz toga i da se na drugačiji način pripremimo. Naravno, svakako je drugačije vrijeme jer je kraj prvenstva, pa smo više radili na taktici nego na fizičkoj kondiciji. Nadam se da smo se dobro pripremili i da ćemo spremni ući u utakmicu sa Jezerom“, rekao je šef stručnog štaba, Miodrag Džudović.

Za nekadašnjeg reprezentativca, dugogodišnjeg internacionalca u Rusiji, ovo je posebna utakmica – rođen je u Plavu, a u Jezeru je počeo karijeru.

"Jezero je najteža priprema utakmice za mene, to je klub gdje sam ponikao, moj grad... I u svim tim razmišljanjima, sve mi to dosta teško pada. Međutim, ovo je sport, tih 90 minuta ćemo da budemo protivnici i kao trener ću uraditi sve da moj tim pobijedi“, rekao je 43-godišnji Džudović.

Za razliku od Budućnosti, Jezero je nakon sjajnog starta u posljednjih pet kola osvojilo samo dva boda.

"Jezero je pokazalo, posebno u prvom dijelu sezone, da je ekipa koja je igrom i rezultatom zasluživala mjesto na kome je bila. U posljednje vrijeme imaju lošiju seriju, ali to ne znači da su pali. Dešava se da forma i rezultati ekipa idu uzlaznom i silaznom putanjom, a Jezero je išlo uzlaznom, čak se borilo i za prvo mjesto na tabeli, tako da nas ne smiju zavarati rezultati na posljednjih četiri – pet utakmica“, jasan je Džudović.