"Realni pesimizam" De Brujnea: Nemamo šansi da osvojimo titulu, prestari smo

Veći dio belgijske „zlatne generacije“, uključujući Edena Azara, Jana Vertongena i samog De Brujnea, preći će vrhunac do 2026. godine, ili se možda neće uopšte pojaviti na narednom Mundijalu

4362 pregleda 0 komentar(a)
Kevin de Brujne, Foto: Reuters
Kevin de Brujne, Foto: Reuters

Kevin de Brujne je rekao da Belgija nema "nema šanse" da osvoji Svjetsko prvenstvo 2022. jer je "prestara"!

Samo pet selekcija u prosjeku ima mlađi tim od Belgije, ali su ključni igrači stariji od 30 godina.

Veći dio belgijske „zlatne generacije“, uključujući Edena Azara, Jana Vertongena i samog De Brujnea, preći će vrhunac do 2026. godine, ili se možda neće uopšte pojaviti na narednom Mundijalu.

Na pitanje Gardijana da li bi Belgija mogla da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru, as Mančester sitija je odgovorio:

“Nema šanse, prestari smo. Mislim da je naša šansa bila 2018. Imamo dobar tim, ali star. Izgubili smo neke ključne igrače. Dolaze nam neki dobri novi igrači, ali oni nisu na nivou koji su bili drugi igrači 2018. Vidim nas više kao autsajdere”.

De Brujne je u intervjuu za Gardijan pričao o životu u Mančester sitiju, u kome je najbolje plaćeni igračsa 385.000 funti nedjeljno.

Na pitanje da li zarađuje previše, De Brujne je odgovorio:

“Ne. Poredim to sa pjevačem na koncertu i dođe 60.000 ljudi. Gledam na to logično. Postoje milioni ljudi koji gledaju fudbal na TV-u, 60.000 gleda utakmice, prihod kluba je 500-600 miliona funti. Da, to je mnogo novca, ali da li je previše? Ako klub to može da priušti, nije previše. To nije popularan odgovor, ali ja ga tako vidim”.

Bonus video: