Jo-Jo i Falkao napadaju Portugalce

Real Madridu gostuje Borusiji
0 komentar(a)
Radamel Falkao Stevan Jovetić Monako, Foto: Reuters
Radamel Falkao Stevan Jovetić Monako, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.09.2017. 10:14h

Real Madrid je dao gol u posljednjih 37 utakmica u Ligi šampiona ove sezone, ali teško da je mogao da naiđe na teže gostovanje u ovom trenutku nego što je duel sa Borusijom u Dortmundu.

Dvostrukom uzastopnom šampionu Starog kontinenta tradicionalno ne prijaju mečevi u Njemačkoj, a konkretno u Dortmundu nikada nije pobijedio - u šest međusobnim utakmica Borusija je tri puta pobijedila i u isto toliko slučajeva je bilo neriješeno.

"U Dortmundu nikada nije lako, neće biti ni ovog puta. Ipak, mi imamo obavezu da na svakom terenu protiv svakog protivnika jurimo pobjedu", rekao je trener Zinedin Zidan koji opet ima velikih problema sa sastavom ekipe.

Boš: Da ispravimo poraz od Totenhema

"Milioneri" su u prvom meču u Ligi šampiona ove sezone poraženi od Totenhema u Londonu sa 3:1, Real je kod kuće lako izašao na kraj sa APOEL-om (3:0). Jasno je da bi novi neuspjeh Borusiji mogao da stvori probleme i da je dovede u nezavidnu situaciju.

"Da li je pravi trenutak za meč sa Realom? Pitajte me nakon utakmice", istakao je trener Borusije Peter Boš i dodao:

"Protiv Totenhema smo napravili greške koje nismo smjeli, primili smo golove kakve ne želimo. Sada nam je potreban skoro perfektan meč protiv prvaka Evrope", kaže bivši trener Ajaksa.

Njemački klub je u prvenstvu primio samo jedan gol, i to za vikend od imenjaka iz Menhengladbaha u pobjedi od 6:1.

"Mogli smo da primimo i više golova, mogli smo više i da postignemo. U suštini, zadovoljan sam početkom sezone, ali vjerujem da ima prostora da budemo još bolji. A ovakve utakmice makar mogu da nas inspirišu da pružimo još više", kazao je Boš.

Kristijano Ronaldo će večeras odigrati 150. evropski meč, a očekuje se da mu društvo u napadu prave Garet Bejl i Isko, jer je Karim Benzema van tima zbog povrede.

"Ne mislim da je Real slabiji zbog povreda. Iskreno, volim kako igra Zidanov tim, moje oči uživaju dok gledam Real", kaže Boš.

Jovetić od prvog minuta, Monako i Porto u reprizi finala 2004.

Monako dočekuje Porto u Kneževini, Stevan Jovetić bi trebalo da zaigra od prvog minuta, a duel će se pamtiti i kao prvi međusobni pomenutih ekipa još od finala Lige šampiona 2004. godine u Gelzenkirhenu.

Dva kluba povezuje i Radamel Falkao, nekada golgeter Portugalaca, sada adut "kneževa".

"Uživao sam u Portu, ali sada sam vojnik Monaka", rekao je Kolumbijac.

Jovetić ima povjerenje Leonarda Žardima, a najavljen je od prvog minuta u tandemu sa Falkaom, baš kao i u subotnjem duelu protiv Lila u Ligi 1, kada je i bio strijelac u pobjedi od 4:0.

U istoj grupi, Bešiktaš čeka Lajpcig nakon što je na startu osvojio tri važna boda u Portu.

U grupi F, Mančester siti je veliki favorit protiv Šahtjora nakon što je u seriji od šest trijumfa u kojoj je dao 24 gola, a primio samo dva.

"Da, želimo da nastavimo seriju pobjeda", poručio je Pep Gvardiola.

Očekuje se i lagana partija i trijumf Napolija kojem u goste stže Fejnord, dok se u grupi E sastaju Spartak i Liverpul, te Sevilja - Maribor.

Parovi 2. kola

DANAS

GRUPA E

Spartak M. - Liverpul

Sevilja - Maribor

GRUPA F

Mančester siti - Šahtjor

Napoli - Fejnord

GRUPA G

Monako - Porto

Bešiktaš - Lajpcig

GRUPA H

Borusija D. - Real Madrid

APOEL - Totenhem

SRIJEDA

GRUPA A

CSKA M. - Mančester j.

Bazel - Benfika

GRUPA B

Anderleht - Seltik

PSŽ - Bajern

GRUPA C

Juventus - Olimpijakos

Sporting - Barselona

GRUPA D

Atletiko M. - Čelsi

Karabag - Roma

Meč Karabag - Roma počinje u 18 časova, ostali su na programu od 20.45.

Bonus video: