Japanci sanjaju velike stvari

Sada se “samuraji” pitaju - ako savladaju Kostariku (11 sati) onda će navijati da Španija ne izgubi od Njemačke u večernjem terminu

9646 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Japan je sanjao nokaut fazu, taj san je postao više nego realan nakon pobjede nad Njemačkom na startu.

Sada se “samuraji” pitaju - ako savladaju Kostariku (11 sati) onda će navijati da Španija ne izgubi od Njemačke u večernjem terminu.

Taj epilog bi kolo prije kraja u osminu finala odveo Japance i Špance.

"Još nismo promijenili istoriju, ali jesmo odigrali istorijsku utakmicu. Odmah smo, međutim, promijenili način razmišljanja i maksimalno smo posvećeni pripremi za meč sa Kostarikom. Važno je da glava ne ostane u oblacima", rekao je Ritsu Doan, koji je postigao pogodak za 1:1.

Prije četiri godine Japan je prošao grupnu fazu na SP zahvaljujući fer-pleju, ispred Senegala. A Kostarika je odigrala očajan meč, te oborila nekoliko rekorda u duelu sa Španijom - bilo je 7:0...

"To je ekipa bez duha. Igrači su uplašeni, izgubljeni i samo su međunarodna sprdnja", pišu mediji u Kostariki.

Selektor Luis Suares je kazao:

"Brinem da se tim psihološki neće izvući nakon teškog poraza. Obnova narušenog samopouzdanja je prioritet i obratio sam se za pomoć veteranima koji su došli do četvrtfinala 2014. godine. Njihov zadatak je da pomognu iskustvom i istovremeno da pričamo, ali i pokušamo da zaboravimo probleme", istakao je Suares.

Bonus video: