Argentina slavi Mesija: Tek smo počeli, ne možemo sada da odustanemo

"Bio je veoma težak meč za vađenje, jer je Meksiko čvrst tim sa odličnim trenerom. Prvo poluvrijeme smo igrali sa velikim intenzitetom. U drugom smo se smirili i počeli da kontrolišemo loptu, uradilo smo ono što smo morali. Nije smjelo da bude drugačije nego da pobijedimo i zavisimo od nas“, kazao je Mesi

7869 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mučila se Argentina sa Meksikom, bila bez rješenja i nade, ali ima Lea Mesija.

Trenutak inspiracije, precizna dijagonala sa 20-ak metara i 1:0 da se odagna strah.

U finišu je Enco Fernandes potvrdio pobjedu i san traje.

"Bio je veoma težak meč za vađenje, jer je Meksiko čvrst tim sa odličnim trenerom. Prvo poluvrijeme smo igrali sa velikim intenzitetom. U drugom smo se smirili i počeli da kontrolišemo loptu, uradilo smo ono što smo morali. Nije smjelo da bude drugačije nego da pobijedimo i zavisimo od nas“, kazao je Mesi.

"Igrali smo utakmicu koju smo morali da igramo, bili smo prinuđeni, teško je igrati u takvim uslovima. Ekipa je odigrala sjajan meč. Moramo, međutim, da razmišljamo da nismo ništa uradili. Smirili smo se, ali tek je počelo".

Kako je moguće da je ovako čvrsta Argentina, doduše prilično neubjedljiva u ofanzivnom dijelu, primila dva gola od Saudijske Arabije.

“Mnogo nas je koštala euforija, posebno u prvoj utakmici, i zato što je mnogim momcima to prvo Svjetsko prvenstvo, to im je bila prva utakmica. Centimetri su nas dijelili do 2:0. I sada smo znali da moramo da pobijedimo, da je počelo novo takmičenje i da to možemo”, kazao je Mesi.

"Ne možemo sada da odustanemo. Sve je do nas”, zaključio je.

Bonus video: