Tilemans: Nisam rekao "ne" Arsenalu

67 pregleda 0 komentar(a)
Juri Tilemans Monako, Foto: L'ekip
Juri Tilemans Monako, Foto: L'ekip
Ažurirano: 25.09.2017. 17:59h

Juri Tilemans je pred finiš prošle sezone bio jedan od najtraženijih mladih vezista u Evropi.

Potraga za njim je, međutim, kratko trajala, jer je Belgijanac 24. maja napustio Anderleht i potpisao za Monako u transferu vrijednom 25 miliona eura.

Tilemansa su tražili i Mančester junajted i Arsenal, interesovao sa i Inter, a 20-godišnji fudbaler je sada pojasnio zašto je odabrao baš "kneževe".

"Monako je bio najbolja opcija za mene i logičan korak dalje u karijeri. Nakon razgovora sa čelnicima Monaka nisam imao dilemu da imaju velike planove sa mnom", rekao je Tilemans.

Pored Monaka, Arsenal je bio taj koji je imao najveću šansu, ali...

"Monako je bio prvi i najkonkretniji klub koji me je želio. Da li sam mogao da odem u Premijer ligu? Jesam... Znam da me je želio Arsenal, ali isto tako sam znao da londonski klub želi da zadrži važne igrače na sredini terena. I da budemo iskreni, kada vidite sve te top igrače na svojoj poziciji, koji igraju godinama u Arsenalu, znate da ne biste imali veliku šansu da se dokazujete. Nikada nisam rekao "ne" Arsenalu, samo sam bio jasan da hoću u Monako", istakao je Tilemans.

Tilemans je do sada u sezoni u Ligi 1 odigrao ukupno 146 minuta za Monako (u jednom meču je bio starter), dok je protiv Lajpciga u Ligi šampiona bio na terenu cijelu utakmicu.

Bonus video: