Nema promjene na vrhu: Budućnost u 96. kaznila promašaje Jezera, Sutjeska slavila protiv Petrovca

Sutjeska u Nikšiću savladala Petrovac 2:0, Budućnost pod Goricom bolja od Jezera - 2:1

10710 pregleda 39 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Nema promjene na vrhu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige nakon 17. kola - Budućnost je u 96. minutu stigla do pobjede nad Jezerom (2:1), dok je Sutjeska rutinski izašla na kraj sa Petrovcem (2:0).

Jezero je pod Goricom vodilo od petog minuta i pogotka Jovana Pajovića, a preokret su režirali Viktor Đukanović i Damjan Dakić, koji je u 96. minutu postigao gol za pobjedu.

Jezero je imalo bolje šanse i kažnjeno je za velike promašaje, a povelo je nakon pet minuta igre - nakon jednog prekida štoper Budućnosti Marko Simić je spustio loptu pravo do Pajovića, a defanzivac gostujuće ekipe bio spretniji od fudbalera "plavih" koji su ga okružili.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Budućnost je imala u 17. minutu kada je Marko Mrvaljević sa pet metara bio neprecizan. Pokušali su sa distance Anđelo Rudović i Uroš Ignjatović, ali je nakon prvog dijela Jezero imalo gol prednosti.

U nastavku su gosti imali sjajne šanse - nakon greške Dakića fudbaler Jezera Balša Tošković je bio sam ispred Miloša Dragojevića, ali je bio neprecizan.

Potom je Tošković imao još jednu šansu, neprecizan je bio i Vojin Pavlović, a onda je Budućnost u 68. minutu izjednačila - nakon pasa Vasilija Adžića, Ilija Radunović je pogriješio, Viktor Đukanović iskoristio kiks fudbalera Jezera i sa ivice kaznenog prostora postigao gol.

Mogla je Budućnost i do preokreta prije finiša, ali sjajnu priliku nije realizovao Vladimir Perišić. Potom je na drugoj strani nakon greške Marka Bakića sam ispred Dragojevića izašao Aldin Adžović, ali je loše šutirao.

I onda u 96. minutu korner za Budućnost - Adžić je asistirao, Dakić skočio i postigao gol.

Budućnost je prekinula niz od tri meča bez pobjede nad Jezerom, koje je meč završilo sa desetoricom, jer je crveni karton dobio Radoš Dedić.

Budućnost u narednom meču gostuje Mornaru.

A u Nikšiću nije bilo interesantno kao u Podgorici - Sutjeska je sve riješila u periodu između 47. i 50. minuta i upisala drugu pobjedu nad Petrovčanima ove sezone.

Sutjeska je povela nakon prvog napada u drugom dijelu - Novica Eraković je bio na lijevoj strani, pronašao Lazara Žižića, a mladi fudbaler preciznim udarcem sa dvadesetak metara postigao gol. Bio je to prvi kontakt sa loptom 19-godišnjeg fudbalera, koji je na startu drugog dijela ušao u igru.

U 50. minutu najljepši momenat na utakmici - tim Nenada Brnović je krenuo u kontru, Filip Knežević sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac, a Tajron Konrad se sjajno oslobodio čuvara, prevario ga fintom i rutinski postigao gol.

Dok je Konrad slavio pogodak, Knežević i fudbaler Petrovca Aleksandar Milić su imali verbalni sukob, pa su dobili po crveni karton.

I to bo bilo sve kada je riječ o susretu u Nikšiću - u prvom poluvremenu nije bilo pravih prilika, bili su to neprecizni udarci sa distance, dok je u u nastavku nakon dva postignuta pogotka Sutjeska umirila igru i sigurno privela meč kraju.

Sutjeska u narednom kolu gostuje Arsenalu.

REZULTATI

Sutjeska - Petrovac 2:0

(Lazar Žižić 47, Tajron Konard 50)

Budućnost - Jezero 2:1

(Viktor Đukanović 68, Damjan Dakić 90+6 - Jovan Pajović 5)

Juče

Iskra - Mornar 2:1

Rudar - Arsenal Tivat 0:0

Dečić - Jedinstvo 0:1

Standings provided by Sofascore

Bonus video: