Selektor Gane: Sonu želim sve najbolje, ali ne sjutra

Fudbaleri Gane i Južne Koreje sastaju se sutra od 14.00, u utakmici drugog kola Grupe H na Svjetskom prvenstvu

2776 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Oto Ado rekao je danas da najveću opasnost u meču protiv Južne Koreje vidi u Son Hjon Minu, a dodao je da se nada bar jednoj afričkoj selekciji u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

"On je veoma, veoma disciplinovan. Zato je postao tako dobar jer je naporno radio. Ovo je ono čemu sam se i nadao i očekivao. Uvijek mu želim sve najbolje, osim sjutra", rekao je Ado, koji je trenirao korejskog napadača u mlađim kategorijama Hamburga.

Fudbaleri Gane i Južne Koreje sastaju se sutra od 14.00, u utakmici drugog kola Grupe H na Svjetskom prvenstvu.

U istoj grupi u ponedjeljak od 20.00 igraju Portugal i Urugvaj.

U prvom kolu Gana (najmlađa selekcija na Svjetskom prvenstvu) poražena je od Portugala sa 3:2, dok su Južna Koreja i Urugvaj odigrali neriješeno 0:0.

Afriku na ovom Svjetskom prvenstvu predstavlja pet selekcija (Gana, Maroko, Tunis, Senegal i Kamerun), a sa klupe ih vode selektori sa tog kontinenta.

"Mislim da je ovo veoma veliki korak za Afriku. Prethodnih godina nije bilo toliko trenera, tako da je veliki zadatak za Afriku da razvije više trenera, ne samo da treniraju afričke timove, već da treniraju druge timove, timove u Evropi, a mislim da to nedostaje svijetu", rekao je Ado.

Bonus video: