Džudović: Velika pobjeda, greške u odbrani alarm za zabrinutost

Budućnost u finišu meča stigla do pobjede nad Jezerom - 2:1

4545 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost je i nakon 17. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige savladala Jezero 2:1.

Aktuelni osvajač Kupa je gubio od petog minuta, a onda u nastavku stigao do preokreta. Prvo je izjednačio Viktor Đukanović u 68. minutu, da bi u šestom minutu sudijske nadoknade Damjan Dakić kompletirao preokret.

„Mogu da podijelim utakmicu na dva poluvremena. Taj brzi gol nas je poremetio, ali smo nastavili da igramo i mislim da smo igrali kvalitetno i imali šanse. Međutim, igrali smo protiv rivala koji je dobro organizovan i pripremljen, a koji je tradicionalno težak za nas“, rekao je nakon utakmice trener Budućnosti Miodrag Džudović.

Jezero je moglo do pobjede, ekipa iz Plava je imala nekoliko zicera, a na kraju je kažnjena za promašaje.

„Neshvatljivo je da smo tako otvoreno ušli u drugo poluvrijeme, da smo protivniku omogućili pet sto posto prilika. Takva igra u odbrani ne krasi jednu ekipu koja je na prvom mjestu. To je alarm za zabrinutost, ali sa druge strane daje nam pravac kako dalje da radimo“, kazao je Džudović.

Budućnost je prekinula niz od tri utakmice bez pobjede nad Jezerom. "Plavi" su u prvenstvu upisali petu pobjedu zaredom.

„Kada je bilo teško pojavili su se lideri u licu Dragojevića, Đukanovića, Mirkovića, Miloševića... Preokrenuli su stvari na neki način i išli su naprijed. Protivnik nam jeste stvarao šanse, ali nismo prestali da igramo na pobjedu. Možda sa nekom drugom ekipom ne bih igrao na pobjedu, ali pod Goricom i kada vodite Budućnost – morate. Na to vas obavezuju sam klub, teren, navijači... Dešavale su se stvari koje su se dešavale, griješili smo iz umora, bilo je tehničkih grešaka, zbog kvaliteta protivnika... Ali nismo odustali, a na kraju smo postigli gol više od protivnika i to je najvažnije. To se u fudbalu jedino računa i to mora tako da shvatimo“,

Budućnost u narednom kolu gostuje Mornaru.

„Često u fudbalu postoji nepisano pravilo da ovakve utakmice rađaju šampione, da se rađa karakter, mentalitet, pobjednički duh... Fudbal je kao život, nekada si gore, a nekada dolje – danas nije bilo glatko, išli smo po trnji, bili izranjavani, ali kroz sve smo prošli zajedno. Ostvarili smo veliku pobjedu, nastavljamo da radimo, ostala su nam još dva koraka do kraja prvog dijela i hoćemo da ostanemo tu gdje jesmo“, rekao je na kraju emotivni Miodrag Džudović, koji je pričao detaljno i o dobrim i o lošim stranama.

Bonus video: