Srbija sa Kamerunom, Stojković: Važna utakmica, dobro ćemo se pripremiti

Fudbaleri Srbije igraće u ponedjeljak od 11.00 protiv Kameruna, u meču drugog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu. U okviru ove grupe od 17.00 igraju Brazil i Švajcarska.

14146 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da će na najbolji način pripremiti ekipu za meč sa Kamerunom, kao i da je stanje sa povrijeđenim igračima bolje u odnosu na prvi meč na Svjetskom prvenstvu.

Fudbaleri Srbije igraće u ponedjeljak od 11.00 protiv Kameruna, u meču drugog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu. U okviru ove grupe od 17.00 igraju Brazil i Švajcarska.

"Pripremićemo ga najbolje što možemo, veoma važna utakmica protiv Kameruna, s obzirom na to što smo i mi i oni krenuli porazom, ali to ne umanjuje naše aspiracije za ono što želimo da uradimo i ono što očekujemo. Utakmicu ćemo pripremiti na najbolji način i vidjećemo ko je bolji sjutra", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Srbija je u prvom kolu poražena od Brazila (0:2), dok je Švajcarska pobijedila Kamerun sa 1:0.

Stojković je dodao da je protiv Brazila imao problema da sastavi tim, zbog povreda igrača.

On je najavio promjene u sastavu za meč sa Kamerunom, a istakao je da je situacija sa Filipom Kostićem dosta bolja.

"Rekao sam situacija nije odlična, ali sam itekako zadovoljan s obzirom na ono što smo imali, daleko bolja situacija. On je posljednja dva treninga odradio sa ekipom i biće u konkurenciji za tim", rekao je Stojković.

Stojković je ocijenio da je u drugom poluvremenu protiv Brazila napravljeno mnogo grešaka.

"Naš problem u drugom dijelu je što smo se previše trošili nizašta. Neki pokazatelji govore da smo pretrčali više od Brazila, a u stvari je ispalo kao da u tih pola sata nismo postojali... Imali smo 160 izgubljenih lopti ili promašenih pasova, ali nismo imali napad, nismo bili kompletna ekipa na terenu, upravo iz razloga što smo imali te personalne probleme jer nisam mogao da izađem sa najjačim timom. To bi bila drugačija Srbija vjerujte mi", dodao je on.

Selektor Srbije je istakao da od dolaska u Katar sedam do osam igrača nisu bili u trenažnom procesu, ali da o tome nije mogao javno da govori.

"Neko je pitao selektore gdje vam je osmjeh. Sad znate razlog zašto niste videli taj osmjeh, ali na kraju krajeva osmjeh se polako vraća", rekao je on.

Stojković je dodao da protiv Kameruna očekuje "kompaktnu" igru u odbrani i napadu, kao i da zna sastav za sutrašnji meč.

"Znam sastav, znam ko će igrati sjutra i to je razlika u odnosu na utakmicu sa Brazilom kada nisam znamo ko će da igra", istakao je on.

Posljednji put Kamerun je neku evropsku selekciju na Svjetskom prvenstvu pobedio 1990. godine, kada je savladana Rumunija.

"Sjećam se odlično tog Mundijala i odlično se sjećam Rožea Mile, puno mi se svidjelo kako su igrali taj Mundijal", dodao je Stojković.

Stojković je rekao da je analiza protiv Brazila urađena dobro i odgovorio odbrambenom igraču Tijagu Silvi.

"On je vrhunski igrač. Njemu je lako da igra kada igra sa rekonvalescentom (Aleksandar Mitrović). Da je Mitrović bio 100 odsto ne vjerujem da bi tako pričao. Ako je rekao da treba bolju analizu da napravimo, mi smo pogodili tim Brazila 15. novembra sam to potpisao. Nisu mogli da nas iznenade, jedino mi je žao što nismo imali sve igrače 100 odsto kako smo ih imali", rekao je on.

Selektor Srbije je rekao da svi u ekipi znaju da su dvije naredne utakmice ključne.

"Dobro smo radili, atmosfera je odlična u timu, igrači su potpuno posvećeni i motivisani", istakao je on.

Stojković je rekao da poštuje afrički fudbal, ali i da se nada da Kamerun neće biti treća selekcija sa tog kontinenta koja će zabilježiti pobjedu u Kataru.

"Kamerun je uvijek bio dobar reprezent afričkog fudbala, odlične igrača ima, čak ima i neke igrače koji su legende. Kamerun je ekipa koja ima nekoliko vrhunskih igrača, ekipa koja u kontranapadu može da napravi problem svakoj ekipi", ocijenio je on.

On je dodao da zdravstvena situacija sa igračima nije odlična i da ga brine što pojedini nisu igrali mesec dana.

"Ako se sjetite šta sam rekao u Beogradu pred put u Bahrein, da nije kome je rečeno, već kome je suđeno, te riječi su se odnosile upravo na ovu situaciju... Naravno da me brine kada neko ne igra mjesec dana, ali iz ove kože ne može da se pobjegne", rekao je on.

Golman Vanja Milinković-Savić rekao je da pohvale za njegov nastup protiv Brazila utiču na samopouzdanje.

"Ta utakmica je već iza nas, ta moja dobro odigrana utakmica nije nam donijela bodove i ne gledam unazad. Gledamo da se najbolje pripremimo za Kamerun i to nam je cilj", dodao je golman Torina.

On je dodao da ne zavisi od njega da li će imati više posla nego u meču protiv Brazila.

"To stvarno ne znam, nadam se da ne, ali to ne zavisi od mene", istakao je on.

Milinković-Savić je istakao da je kamerunski golman Andre Onana odličan čuvar mreže.

"Velika budućnost je pred njim. Snašao se vrhunski na početku ove sezone kada je morao da zamijeni odličnog golmana kakav je Handanović. Mislim o njemu sve najbolje kao golmanu", rekao je Milinković-Savić.

Bonus video: