Ado zna kako da zaustavi Sona

Gana protiv Južne Koreje u manje zanimljivom duelu 2. kola grupe H - meč na „Edukejšn sitiju” počinje u 14 sati

2407 pregleda 0 komentar(a)
Heung-Min Son pokušava da dostigne formu za važan duel protiv Gane, Foto: Reuters/Kim Hong-ji
Heung-Min Son pokušava da dostigne formu za važan duel protiv Gane, Foto: Reuters/Kim Hong-ji

Južna Koreja nakon istorijskog remija sa Urugvajem igra sa Ganom od 14 sati u 2. kolu grupe H. „Crne zvijezde” u ovaj meč ulaze poslije poraza od Portugala 3:2, pa nemaju šta da čekaju ako žele da sačuvaju šanse za plasman u osminu finala.

Gana je ispustila nekoliko prilika za remi sa „selesaom” u finišu, najbolju Injaki Viijams kada je Diogo Košta nesmotreno spustio loptu, ali se pred sam sudijski zvižduk napadač Atletik Bilbaa okliznuo u odsudnom momentu. Selektor Gane Oto Ado je naglasio da jedva čeka početak utakmice i nadmetanje sa Heung-Min Sonom, asom Totenhema.

„Bio sam prvi trener Sonu kada je došao sa 16 godina u Hamburger, preporučio sam ga za prvi tim i drago mi je da ću ga vidjeti. Utakmicu protiv Portugala ne smatram da smo izgubili, samo smo iz nje naučili. Značiće nam to iskustvo u teškoj utakmici sa Korejom. Son? Znamo kako da ga zaustavimo”, rekao je Ado.

Za razliku od Ada, selektoru Južne Koreje Paulu Bentu duel dolazi prebrzo.

Ekipe ljekara i fizoterapeuta trude se da osposobe najboljeg od petorice fudbalera sa prezimenom Kim - štopera Napolija Kim Min Džea, sa kojim Napolitanci nisu izgubili nijednu od 14 utakmica u Seriji A.

Bivši defanzivac Fenerbahčea se povrijedio kada je proklizao u pokušaja da sustigne Darvina Nunjesa, a neizvjestan je i nastup veziste Vulverhemptona Hvan Hi Čana, koji je bio na klupi protiv Urugvaja.

„Poštujemo Ganu, njen kvalitet i brzinu i znamo da nas čeka teška utakmica. Mi, međutim, moramo da se držimo svog plana. Jedino tako imamo šansu”, naglasio je Bento.

Bonus video: