Vukotić i Đalović ponovo zajedno: I u Rudaru će mi biti produžena ruka na terenu

"Takav je fudbal, a meni je izuzetno drago što ću ponovo raditi sa Đalovićem, jer takvog profesionalca rijetko gdje možete da sretnete", kazao je Vukotić.
60 pregleda 0 komentar(a)
Vukotić i Đalović, Foto: Savo Prelević
Vukotić i Đalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2017. 15:43h

Miodrag Vukotić, šampion sa ekipom Budućnosti prošle sezone, imenovan je juče za novog trenera Rudara.

Pljevljaci su se u subotu razišli sa Radisavom Dragićevićem, nakon lošeg starta sezone - samo tri pobjede u prvih osam kola, uz pet poraza, nisu zadovoljili čelnike dvorstukog crnogorskog šampiona, koji su ekspresno imenovali njegovog nasljednika.

Vukotić, koji je već odradio trening sa igračima Rudara, ne odustaje od trofeja, iako Pljevljaci već kasne devet bodova za prvoplasiranim.

"Ambiciozan sam, a stigao sam i u ambiciozan klub. Ambicije su nam se poklopile, imam puno energije i entuzijazma, radiću najbolje što mogu. Pokušaćemo do decembra da smanjimo zaostatak za ekipama sa vrha, a u drugom dijelu sezone i da napadnemo sam vrh", kaže Vukotić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, do juna 2019. godine.

Njegova prva utakmica na klupi, biće Rudarov meč sezone - revanš osmine finala Kupa protiv Sutjeske u Nikšiću, i to već sjutra. Prvi meč u Pljevljima završen je bez golova 0:0.

"Tako se poklopilo, da prva utakmica bude vrlo značajna. Pokušaćemo da se mobilišemo, da pokušamo da ostvarimo prolaz".

Četiri mjeseca bio je Vukotić bez posla, nakon što je 1. juna otišao iz Budućnosti, nekoliko dana po osvojenoj tituli.

"Nisam žurio, imao sam nekih ponuda i razgovora, čekao sam pravi klub. Rudar je najtrofejniji klub u Crnoj Gori i zadovoljstvo mi je što ću raditi u Pljevljima. Nisam žurio ni kada sam prije nekoliko godina napustio Mladost - dočekao sam tada poziv Budućnosti, kluba u kojem sam bio kapiten, a osvajanjem titule ispunio sam svoj trenerski san. Sada idem dalje, sa jednakom ambicijom".

Vukotić je svjestan da ga očekuje težak posao u Rudaru...

"Nije toliki problem bodovni zaostatak - veći je problem što imamo dosta sličnih igrača, koji igraju na istim pozicijama, dok su neke druge slabije pokrivene. Vjerujem, međutim, da ćemo sklopiti dobar tim, te da će nas zaobići povrede".

Vukotić če ponovo sarađivati sa Radomirom Đalovićem - njih dvojica su među najzaslužnijim što se titula šampiona, prošle sezone, nakon pet godina, vratila u vitrine Budućnosti. Fudbal često piše čudne priče - samo nekoliko mjeseci kasnije, zajedno će raditi u Rudaru.

U Pljevlja su stigli sličnim putevima, ali u različito vrijeme - Đalović u avgustu, nakon što se razišao sa trenerom i čelnicima Budućnosti.

"Takav je fudbal, a meni je izuzetno drago što ću ponovo raditi sa Đalovićem, jer takvog profesionalca rijetko gdje možete da sretnete", kazao je Vukotić.

Đalović se povrijedio čim je stigao u Rudar, propustio je nekoliko utakmica, a sada je ponovo spreman.

"On je igrač sa karakterom, koji daje više od 100 odsto na terenu, vjerujem da su u Rudaru već imali priliku da se uvjere u to. Đalović će opet biti moja produžena ruka na terenu", zaključio je novi trener Rudara.

Bonus video: