Song: Možemo bolje, nismo došli u Katar da poziramo

Kamerun danas nadoknadio dva gola minusa i osvojio bod protiv Srbije (3:3)

4137 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigober Song izjavio je danas da je ekipa dobro reagovala u drugom poluvremenu protiv Srbije, kao i da je vidljiv napredak u odnosu na prvi meč na Svjetskom prvenstvu.

Fudbaleri Srbije i Kameruna odigrali su danas na Al Džanub stadionu neriješeno 3:3, u utakmici drugog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu.

"Na poluvremenu smo mogli da pomislimo da je gotovo, ali vidjeli smo da su igrači dobro reagovali. Vidimo da nam jača snaga, ali naš tim je još mlad, treba vremena. Oni žele sve da daju, ponekad griješe zbog naivnosti, ali će se prilagoditi s vremenom. Kad vidimo prvi meč protiv Švajcarske (0:1) i današnji meč, vidimo napredak. Ali oni znaju da mogu bolje", rekao je Song.

Afrička selekcija je u 53. minutu gubila sa 3:1, da bi u nastavku došla do prvog boda na takmičenju u Kataru.

Song je dodao da ima vjeru u igrače pred meč posljednjeg kola protiv Brazila.

"Nismo došli na Svjetsko prvenstvo da poziramo, ili samo da učestvujemo. Vjerujemo u to, Kamerun još ima šta da kaže, iako znamo da se radi o velikom timu", rekao je on.

Neposredno prije meča sa Srbijom iz tima je izbačen golman Intera Andre Onana, a Song ističe da prednost uvijek daje ekipi u odnosu na pojedinca.

"U jednoj grupi potrebna je određena disciplina i kada neko odskače, tim disciplinskim kriterijumima treba da preuzme odgovornost i da djeluje tako da prednost da grupi a ne pojedincima", rekao je Song.

Selektor je dodao da je Anani rekao da sačeka.

"Imaćemo priliku da vidimo da li može da nastavi. To će zavisiti i od njega i treba takođe da se vrati pravilima, vidjećemo da li je to moguće", zaključio je Song.

U posljednjem kolu 2. decembra Srbija igra protiv Švajcarske, a Kamerun protiv Brazila od 20.00.

Bonus video: